414
Η Τζεν Ψάκι, ελληνικής καταγωγής, προορίζεται για εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου | REUTERS/Paul J. Richards/File Photo

Ολες οι γυναίκες του Ομπάμα στα επικοινωνιακά της κυβέρνησης Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 09:04
Η Τζεν Ψάκι, ελληνικής καταγωγής, προορίζεται για εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου
|REUTERS/Paul J. Richards/File Photo

Ολες οι γυναίκες του Ομπάμα στα επικοινωνιακά της κυβέρνησης Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 09:04

O Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι «δεν πρόκειται για μια τρίτη κυβέρνηση Μπαράκ Ομπάμα», αλλά την ίδια ώρα ακολουθεί τη δοκιμασμένη συνταγή των στελεχών του 44ου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος επέλεξε τον Μπράιαν Ντις, σύμβουλο του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα και την κλιματική αλλαγή επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, για να αναλάβει τη διεύθυνση του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου. Αυτό αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Ο 42χρονος Ντις τα τελευταία χρόνια είναι στέλεχος της BlackRock με ειδίκευση στις επιλεγόμενες βιώσιμες επενδύσεις, τοποθετήσεις κεφαλαίων που λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Επί Ομπάμα, συνέβαλε σημαντικά στην αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετώπιζε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη ακόμα πιο συμβολική κίνηση, ο 78χρονος Μπάιντεν σχεδιάζει να επιλέξει μόνο γυναίκες στην ομάδα επικοινωνίας του –όλες, όπως επισημαίνει ο Guardian, «βετεράνοι» της κυβέρνησης Ομπάμα.

Προορίζει ως διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου την Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, ενώ τη θέση της εκπροσώπου Τύπου θα αναλάβει η Τζεν Ψάκι. Η Ψάκι, ελληνικής, ιρλανδέζικης και πολωνικής καταγωγής, θα πάρει το πόστο της Κέιλι ΜακΕνάνι μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Μπάιντεν σχεδιάζει επίσης να ορίσει την Νίρα Τάντεν, ως διευθύντρια του Γραφείου Διοίκησης και Προϋπολογισμού.

Επί Ομπάμα, η Μπέντινγκφιλντ διετέλεσε διευθύντρια επικοινωνίας για τον Μπάιντεν όσο εκείνος ήταν αντιπρόεδρος, η Ψάκι ήταν διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ η Τάντεν, που ήταν σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον στην προεκλογική της εκστρατεία το 2016, είχε διατελέσει προηγουμένως σύμβουλος της υπουργού Υγείας της κυβέρνησης Ομπάμα και βοήθησε να περάσει από το Κογκρέσο το νομοσχέδιο για την περίθαλψη, το «Obamacare».

«Η άμεση και αληθινή επικοινωνία με τον αμερικανικό λαό είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα του προέδρου και στην ομάδα αυτή θα ανατεθεί η τεράστια ευθύνη της σύνδεσης του αμερικανικού λαού με τον Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Αυτές οι καταρτισμένες, έμπειρες γυναίκες φέρνουν μια διαφορετική προοπτική στον τομέα τους και μια κοινή δέσμευση για την οικοδόμηση αυτής της χώρας», ανέφερε ο Μπάιντεν.

Οσον αφορά τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου, αυτή θα πάει στην Κάριν Τζιν Πιέρ, η οποία ήταν εκπρόσωπος της Κάμαλα Χάρις, ενώ η Πίλι Τόμπαρ θα είναι αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Politico, η υψηλόβαθμη σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία Μπάιντεν-Χάρις, Σιμόν Σάντερς, θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου της εκλεγμένης αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, ενώ η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Μπάιντεν όταν ήταν αντιπρόεδρος, Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, θα είναι η διευθύντρια επικοινωνίας της επόμενης πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...