643
Ο Τραμπ, ο δήμαρχος του Λονδίνου και στη μέση το επίμαχο μπαλόνι! | twitter

Ολα έτοιμα για την επίσκεψη Τραμπ στο Λονδίνο: από συστάσεις μέχρι ένα πορτοκαλί μπαλόνι

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2018, 20:52
Ο Τραμπ, ο δήμαρχος του Λονδίνου και στη μέση το επίμαχο μπαλόνι!
|twitter

Ολα έτοιμα για την επίσκεψη Τραμπ στο Λονδίνο: από συστάσεις μέχρι ένα πορτοκαλί μπαλόνι

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2018, 20:52

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο προειδοποίησε την Τρίτη τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη βρετανική πρωτεύουσα να κρατήσουν χαμηλό προφίλ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη Βρετανία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εντός της εβδομάδας.

Ο λόγος της προειδοποίησης είναι για την περίπτωση που θα σημειωθούν ταραχές στο περιθώριο των διαδηλώσεων που προγραμματίζονται εναντίον του.

Ο Τραμπ θα πάει στη Βρετανία την Πέμπτη, αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις εναντίον του.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν ήδη δηλώσει ότι θα διαδηλώσουν την Πέμπτη στο Λονδίνο κατά της επίσκεψης. Ταυτόχρονα, όμως, οργανώνεται και μια αντιδιαδήλωση-καλωσόρισμα του Τραμπ. Στο μεταξύ, είναι αδύνατον να καταμετρηθούν οι διαδηλώσεις που σχεδιάζονται για το διάστημα από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου, πάντα για την επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα κλείσουν πάρα πολλοί δρόμοι στο Λονδίνο για λόγους ασφαλείας, αλλά και επειδή θα συγκεντρωθούν μεγάλα πλήθη διαδηλωτών.

Στο μεταξύ, πάνω από το Κοινοβούλιο θα πετάει ένα τεράστιο πορτοκαλί μπαλόνι που εικονίζει τον αμερικανό πρόεδρο σαν κακότροπο μωρό. Για την ακρίβεια, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έδωσε άδεια για να πετάει αυτό το μπαλόνι πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα -επί δύο ώρες- την ημέρα της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου.

Ο Λίο Μάρεϊ που είχε την ιδέα για αυτό το τεράστιο μπαλόνι δήλωσε: «Ο Τραμπ πραγματικά φαίνεται να σιχαίνεται όταν τον κοροϊδεύουν. Οπότε όταν επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζει πως όλη η Βρετανία τον περιφρονεί και γελά εις βάρος του». Επειτα από εκστρατεία συγκεντρώθηκαν 18.000 λίρες (20.300 ευρώ) για το μπαλόνι με ήλιον ύψους έξι μέτρων, το οποίο παρουσιάζει τον Τραμπ σαν «ένα οργισμένο μωρό με ευαίσθητο εγωισμό και μικρά χεράκια». Ανακοίνωση της δημαρχίας του Λονδίνου αναφέρει ότι «στηρίζει το δικαίωμα στις ειρηνικές διαμαρτυρίες και κατανοεί ότι αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους», ενώ δεν μπορεί να λογοκρίνει κάτι τέτοιο -το μπαλόνι, εν προκειμένω- σύμφωνα με τον Guardian.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ο Σαντίκ Καν δεν επιθυμεί την επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία.

Σχεδόν έναν χρόνο πριν, στις 6 Ιουνίου 2017, ο δήμαρχος του Λονδίνου κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να ακυρώσει την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αντιπαράθεση που είχε μαζί του για τις δηλώσεις του μετά τις τότε τρομοκρατικές επιθέσεις εκείνου Σαββατοκύριακου, στην καρδιά της Βρετανίας.

«Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να στρώσουμε και κόκκινο χαλί στον πρόεδρο των ΗΠΑ κάτω από αυτές τις συνθήκες. Οι πολιτικές του αντίκεινται σε όσα υποστηρίζουμε» δήλωσε ο Σαντίκ Καν στο βρετανικό δίκτυο Channel 4, προσθέτοντας: «Οταν έχεις μια στενή σχέση με κάποιον είναι το ίδιο με το να έχεις ένα καλό φίλο. Του συμπαραστέκεσαι στις δύσκολες ώρες αλλά και τον συμβουλεύεις όταν κάνει κάποιο λάθος. Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία ο Ντόναλντ Τραμπ είναι λάθος».

Η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών ξεκίνησε όταν ο Τραμπ κάλεσε τον κόσμο να πάψει να είναι «πολιτικά ορθός»: «Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε πολιτικά ορθοί και να καταπιαστούμε με την ασφάλεια του λαού μας» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter και συνέχισε: «Αν δεν φανούμε έξυπνοι, το πράγμα θα χειροτερέψει».

«Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως ‘δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!’» τόνισε σχετικά με την αντίδραση του δημάρχου της πόλης.

Σημειώνεται πως ο Σαντίκ Καν είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι Βρετανοί δεν πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας μια αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά την επίθεση.

Η κόντρα συνεχίστηκε όταν ο εκπρόσωπος του δημάρχου δήλωσε στη συνέχεια στα βρετανικά μέσα ότι ο Σαντίκ Καν έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να απαντήσει στα μη ενημερωμένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ, που αφαιρεί -σκοπίμως- από τις παρατηρήσεις του στοιχεία.

Η κόντρα, λοιπόν, μεταξύ των δύο ανδρών είναι ανοικτή εδώ και έναν χρόνο και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί μετά την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη βρετανική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...