489
Ο Γιάννης Οικονόμου στην παρουσία του στο στούντιο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» | ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Οικονόμου: Καμία απολύτως παράταση στους άνω των 60 που παραμένουν ανεμβολίαστοι

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 13:43
Ο Γιάννης Οικονόμου στην παρουσία του στο στούντιο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι»
|ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Οικονόμου: Καμία απολύτως παράταση στους άνω των 60 που παραμένουν ανεμβολίαστοι

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 13:43

«Η κυβέρνηση δεν κάνει προτάσεις για τα μέτρα. Περιμένουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής». Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τη συζήτηση για άρση κάποιων περιορισμών που επιβλήθηκαν μετά τα Χριστούγεννα και τυπικά ισχύουν ως τις 16 Ιανουαρίου.

«Πρέπει να είναι κανείς λίγο ακόμα προσεκτικός. Νομίζω κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα δεδομένα. Θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής. Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση και να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα», εξήγησε ο κ. Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι πάντα οι εισηγήσεις Επιτροπής λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν από την κυβέρνηση.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε επίσης ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών θα επιβληθεί, είναι διοικητικό και βεβαιώνεται στην εφορία. Σημείωσε ότι πάνω από 200.000 συμπολίτες μας αυτής της ηλικιακής κατηγορίας έχουν εμβολιαστεί και αυτό συνιστά μεγάλη επιτυχία, γιατί θωρακίστηκαν απέναντι στον ιό, ενώ υπάρχει ακόμα η δυνατότητα και άλλων να εμβολιαστούν.

«Οφείλουμε να επιμείνουμε, το εμβόλιο είναι εκεί. Το μέτρο της επιβολής του προστίμου θα ισχύσει. Δεν υπάρχει προαιρετική υποχρεωτικότητα», είπε, για να ξεκαθαρίσει ότι «δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή των προστίμων για τους άνω των 60 που επιμένουν να μην εμβολιαστούν».

Με αυτή του τη δήλωση ο κ. Οικονόμου ήρθε να διαψεύσει, μέσα μάλιστα σε λιγότερο από μία ώρα, τα όσα είχε πει ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μια παράταση: «Εάν δούμε ότι σπεύδουν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας να εμβολιαστούν, ίσως δώσουμε περισσότερο χρόνο», είχε πει ο κ. Πέτσας.

Για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας στους άνω των 50 ετών ανέφερε ότι πρόκειται για μια σκέψη πάνω στο τραπέζι και πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει αν θα πάμε ή όχι στην απόφαση αυτή.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα χωρίς συνέπεια», ενώ επανέλαβε πως το 85%-87% των ανθρώπων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Σχετικά με την εκτίμηση ότι με τη μετάλλαξη Oμικρον «τελειώνει» η πανδημία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι πρόκειται για υγειονομικό θέμα αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι αυτή η μετάλλαξη έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα και δεν προκαλεί τόσο βαριές νοσηλείες.

«Πρέπει να παρακολουθούμε τις επιστημονικές μελέτες και τις ανακοινώσεις», συμπλήρωσε.

Για τα νέα φάρμακα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού ανέφερε ότι ήδη έχουν διατεθεί μονοκλωνικά γρήγορα σε περισσότερους από 50 νομούς της χώρας, τόνισε ότι μόλις θεωρηθεί ασφαλής η χορήγηση και άλλων φαρμάκων, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι πρέπει για την προμήθειά τους.

Επειτα από σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου δήλωσε επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος τετραετίας. «Εχουμε χρόνο να κάνουμε πολλά που θα έχουν ουσιαστικό αποτύπωμα στη ζωή καθεμιάς και καθενός. Προχωράμε με τον ορίζοντα ολοκλήρωσης της τετραετίας και εκλογές το 2023. Για την κυβέρνηση αυτή την ώρα υπάρχει ο ορίζοντας υλοποίησης του κυβερνητικού έργου», τόνισε, ενώ για το ενδεχόμενο δομικού ανασχηματισμού είπε ότι «αυτά είναι αποκλειστικά προνόμια του Πρωθυπουργού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News