377
| In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Οικονόμου για Τσίπρα: Ηταν ο Πρωθυπουργός που ευνόησε τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 18:15
|In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Οικονόμου για Τσίπρα: Ηταν ο Πρωθυπουργός που ευνόησε τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 18:15

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου προκάλεσε η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί τη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, η οποία βρέθηκε να χάνει το σπίτι της ύστερα από πλειστηριασμό.

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για υποκριτική στάση, δεδομένου ότι «υπήρξε ο Πρωθυπουργός που θέσπισε και ευνόησε νομοθετικά τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων», με αποτέλεσμα «οι ολοκληρωμένοι πλειστηριασμοί επί των ημερών του (2018-2019) να φτάνουν τις 30.000 περίπου», όπως ανέφερε.

«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει ένας άνθρωπος το σπίτι του σε πλειστηριασμό και κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ευαισθησία», επεσήμανε ο ίδιος στο σχόλιό του για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φανεί καλός στα λόγια, ενώ υπήρξε μοιραίος και καταστροφικός στα έργα». «Οσο και αν προσπαθεί να μας επαναφέρει στην εποχή των “Αγανακτισμένων”, οι πολίτες τον ξέρουν καλά πια και κρίνουν», τόνισε.

Εξάλλου, αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για το θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών και απαντώντας στην κριτική του κ. Τσίπρα ο κυβενρητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η πολιτεία προσφέρει «πολλές δυνατότητες στους πολίτες να διασώσουν τις περιουσίες τους, για αυτό και πολλές χιλιάδες δανειοληπτών έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους και προστατεύσει τους κόπους τους».

Νωρίτερα την Τρίτη, την επομένη της επιχείρησης έξωσης της κυρίας Κολοβού, ο κ. Τσίπρας, μαζί με τη γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, είχε επισκεφτεί τη δημοσιογράφο και…παρέκαμψε το ιστορικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους πλειστηριασμούς κατοικιών, προκειμένου να καταγγείλλει ότι «την ιστορία αυτή θα τη βλέπουμε πλέον διαρκώς εξαιτίας του πτωχευτικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Την περίοδο των μνημονίων, παρά τις πιέσεις της τρόικα, υπήρχε προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας. Γι’ αυτό κι εμείς κάναμε τότε πρόταση δυσπιστίας στον κ. Σταϊκούρα και μας έλεγαν ότι είμαστε τρελοί. Τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται οι συνέπειες», δήλωσε ενώ ζήτησε από την Ιωάννα Κολοβού να κρατήσει «γερή άμυνα».

Στη παραπάνω δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, έχει ήδη απαντήσει ένας πρώην… σύντροφος του.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος αντιμετώπισε διώξεις για τις αντιδράσεις του στους πλειστηριασμούς επί της κυβέρνησης Τσίπρα, είχε «αφιερώσει» στην ηγεσία της Κουμουνδούρου αρθρογραφία με παραδείγματα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που έγιναν την περίοδο που «υπήρχε προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...