410
Ο Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή | INTIMENEWS

Ο Τσίπρας εκλιπαρεί τους βουλευτές του: Οχι άλλα λάθη (σαν της Θεανώς Φωτίου)

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 11:09
Ο Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή
|INTIMENEWS

Ο Τσίπρας εκλιπαρεί τους βουλευτές του: Οχι άλλα λάθη (σαν της Θεανώς Φωτίου)

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 11:09

Ο Αλέξης Τσίπρας το είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή όταν έκλεισαν οι πόρτες και έφυγαν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι και έμεινε μόνος με τους βουλευτές του: «Να προσέχουμε τι γράφουμε και τι λέμε», τους είπε, σύμφωνα με όσα έγραψε την Τρίτη η «Καθημερινή» στο ρεπορτάζ του Αντώνη Αντζολέτου.

Οχι, αυτή η παραίνεση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να αφορούσε τύπους σαν τον Παύλο Πολάκη που τον τελευταίο καιρό έχει απασφαλίσει και βρίζεται ανοιχτά πλέον με διάφορους στο Twitter. O βουλευτής Χανίων είναι, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «αψύς» και άρα μπορεί να λέει και να γράφει και καμιά κουβέντα παραπάνω και άλλωστε αυτή είναι και η «δουλειά» του: να λέει και να γράφει αυτά που ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, ως αρχηγός και τέως Πρωθυπουργός της χώρας, να πει και να γράψει, αν και ίσως θα ήθελε.

Μολονότι δεν υπήρξε προσωπική αναφορά σε κάποιον, είναι σαφές πως το μήνυμα του αρχηγού ήταν κυρίως για περιπτώσεις όπως αυτή της Θεανώς Φωτίου, η οποία με μια της φράση στη Βουλή, όχι μόνο προσέφερε σωσίβιο στην στριμωγμένη από την υπόθεση των υποκλοπών κυβέρνηση, αλλά ακύρωσε και την όλη στρατηγική έντασης και τις θεωρίες περί «παρακράτους Μητσοτάκη» που έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως γνωστόν, την περασμένη εβδομάδα η βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών είπε σε παρέμβασή της στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι επειδή επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν δυσαρεστηθεί από τη «μοιρασιά» του Ταμείου Ανάκαμψης διαρρέουν στοιχεία και λίστες περί υποκλοπών–αυτή η παραδοχή από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό έδωσε την καλύτερη «πάσα» στο Μέγαρο Μαξίμου να υποστηρίξει πως όλα όσα αποκαλύπτονται είναι αποτελεσμα του πολέμου που έχουν κηρύξει στην κυβέρνηση επιχειρηματίες (και άρα αυτοί οι τελευταίοι είναι φίλα προσκείμενοι στην Κουμουνδούρου).

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι συχνά το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος του εαυτός, στελέχη που υποπίπτουν σε γκάφες και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση να βγει από τη γωνία και να συνεχίζει να απολαμβάνει ένα δημοσκοπικό προβάδισμα παρά τη μεγάλη φθορά από τριάμισι χρόνια κρίσεων.

Οπως επισημάνθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής», τον κ. Τσίπρα δεν είναι το εσωτερικό μέτωπο που τον απασχολεί –το κλίμα στη συνεδρίαση της ΚΟ περιγράφεται ως ενωτικό και από τα στελέχη της «Ομπρέλας» που πήραν τον λόγο. Αυτό που υπογράμμισε στους βουλευτές του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι η ΝΔ θα ψάξει να βρει το λάθος που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τέτοια λάθη δεν είναι και λίγα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...