462
| Youtube/ ΣΚΑΪ

Οικονόμου: Διπλή εξεταστική αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να «δραπετεύσει»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2021, 16:15
|Youtube/ ΣΚΑΪ

Οικονόμου: Διπλή εξεταστική αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να «δραπετεύσει»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2021, 16:15

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και  για διπλή Εξεταστική για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοποήσεις άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, αν και επέμεινε ότι ο «θεσμικά σοβαρός» τρόπος είναι να υπάρξει μια Επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση από το 2015 μέχρι σήμερα.

«Αυτό που είπαμε χθες στη Βουλή είναι ότι στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής υπάρχουν δύο ζητήματα που τα θέτει και η αντιπολίτευση: Η χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από το κράτος και ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχει κάποια χειραγώγηση του εκλογικού σώματος. Αν, δηλαδή, άλλα πράγματα συμβαίνουν και άλλα προβάλλονται. Αυτό δεν θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε ο κ. Οικονόνου και συνέχισε λέγοντας:

«Αφού, λοιπόν, και οι δύο θέλουμε να τα εξετάσουμε πρέπει να τα δούμε από το ’15 μέχρι και σήμερα, σε όλο τους το βάθος, σε όλη τους την έκταση, χωρίς να κρύψει κανείς το οτιδήποτε και να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του».

Οπως υποστήριξε,  μόνος θεσμικά σοβαρός τρόπος για να γίνει αυτό, για να μην έχουμε διάφορα ευτράπελα και μπλέξουμε σε διαφορετικές εξεταστικές και σε μία σειρά από θεσμικά ζητήματα, τα οποία ενδεχομένως απαξιώσουν από την αρχή τη σοβαρότητα της όποιας διαδικασίας, είναι να ψάξουμε από το ’15 μέχρι το ’19. Και γι’ αυτό, συμπλήρωσε, είπαμε «να πάμε στο κοινοβούλιο με ένα ενιαίο κείμενο που να περιγράφει τι ακριβώς θέλουμε να ψάξουμε, να συγκεντρώσει 300 ψήφους και να τελειώσει αυτή η ιστορία».

Οι λόγοι που δεν δέχεται αυτήν την πρόταση η αξιωματική αντιπολίτευση είναι δικό της ζήτημα, παρατήρησε ο κ. Οικονόμου. «Προφανώς, δεν θέλουν να ξαναπέσουν τα φώτα της δημοσιότητας, να ξαναψάξουμε και να ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια, εξωχώριες, εκατομμύρια που πήγαιναν εδώ κι εκεί για να στηθούν εφημερίδες, δημοσκοπήσεις που έβγαζαν τη διαφορά στο 2,1%, λίγο πριν τις εκλογές και τη Χρυσή Αυγή στα ύψη, με τα γνωστά αποτελέσματα».

Κληθείς να σχολιάσει τα περί στημένων δημοσκοπήσεων, ο εκπρόσωπος απάντησε:

«Είναι δυνατόν όλες οι δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν ένα κλίμα, ενώ ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δημοσκοπήσεων, που είχε και συγκεκριμένες σχέσεις με πολύ κοντινά πρόσωπα του κ. Τσίπρα, να μην αποτύπωνε την πραγματικότητα; Είναι πολύ μεγάλη σύμπτωση, και να μην αποτύπωσαν την πραγματικότητα, και να έχουν τόσο πολύ στενές σχέσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντος του κυρίου Τσίπρα, και η προβολή τους να ήταν με συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα δημοσιογραφικών βραχιόνων του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι τρεις συμπτώσεις, τις οποίες αξίζει τον κόπο κανείς, να ψάξει», συμπλήρωσε με νόημα.

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε, αν δεν υπάρξει συμφωνία, η κυβέρνηση θα καταθέσει τη δική της πρόταση και θα ψαχτούν όλα στην ώρα τους. «Δεν είναι στόχος μας να πάμε σε δύο παράλληλες εξεταστικές που θεσμικά δεν είναι σοβαρό, αλλά αν η αντιπολίτευση επιμείνει, δεν θα την αφήσουμε να δραπετεύσει και να μη συζητηθεί η ουσία του πράγματος, η ουσία που είναι εκείνη η περίοδος», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...