245
|

Τον άφηναν άταφο επειδή δεν πείθονταν ότι πέθανε από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2021, 15:14

Τον άφηναν άταφο επειδή δεν πείθονταν ότι πέθανε από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2021, 15:14

Ανεμβολίαστος 66χρονος στη Δράμα -«μητρόπολη» των εν Ελλάδι αρνητών- νόσησε με Covid-19 και μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στο νοσοκομείο Σερρών, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης που παρουσίασε η υγεία του, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Το πιστοποιητικό θανάτου παραδόθηκε στους συγγενείς, εκείνοι όμως αρνήθηκαν να το δεχθούν, αμφισβητώντας ότι ο θάνατος του 66χρονου προήλθε από κορονοϊό, αν και είχαν στα χέρια τους θετικό PCR.

Επί τρεις ημέρες ο νεκρός παρέμενε στα ψυγεία του νοσοκομείου μέχρι να ολοκληρωθεί η  νεκροψία-νεκροτομή που θα… έπειθε τους συγγενείς για τα αίτια του θανάτου του.

Στο νοσοκομείο Σερρών είχαν υπάρξει και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις «δύσπιστων» (βλ. αρνητών) συγγενών, η συγκεκριμένη ωστόσο ήταν η πρώτη όπου ζητήθηκε επίμονα να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορονοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή», είπε ο διευθυντής της κλινικής Covid του νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Ετσι η σορός του 66χρονου μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου και τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή, παρουσία μάλιστα εμπειρογνώμονα της οικογένειας του 66χρονου.

Από τη νεκροτομή επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρξε εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορονοϊό και μόνο τότε οι συγγενείς του θανόντος πείστηκαν και προχώρησαν στην ταφή του!

Και όλα αυτά όταν ο ιός συνεχίζει να «θερίζει» νέους (ανεμβολίαστους) ανθρώπους, με τελευταίο θύμα του έναν 46χρονο από την Ξάνθη, πατέρα δύο παιδιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...