207
«Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου | INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οικονόμου: Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με τον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 21:51
«Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
|INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οικονόμου: Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με τον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 21:51

Το μήνυμα πως η Αθήνα δε θα εμπλακεί σε «αντιπαράθεση δηλώσεων» με την Αγκυρα καθώς η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης είναι «πολιτική αρχών», έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το βράδυ της Δευτέρας, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια, όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου. «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», τόνισε.

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο τούρκος πρόεδρος είπε πως ο έλληνας Πρωθυπουργός «δεν υπάρχει» για τον ίδιο, λόγω της στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσημη επίσκεψη του στις ΗΠΑ.

«Είχαμε συμφωνήσει να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας. Παρόλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα, (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) είχε μια επίσκεψη στις ΗΠΑ και μίλησε στο Κογκρέσο και προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16 (…). Δεν υπάρχει πλέον για μένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με αξιότιμους πολιτικούς», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...