266
| ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Ενα ακόμη βήμα προόδου της χώρας

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 18:56
|ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Ενα ακόμη βήμα προόδου της χώρας

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 18:56

Στην έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα –η οποία ανοίγει τον δρόμο για την οριστική έξοδο της χώρας μας από το Καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας– ανεφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι αυτή εξέλιξη καθιστά παράλληλα εφικτό, όπως επισημαίνει, τον εθνικό στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στην επενδυτική βαθμίδα το 2023 και να κλείσει μια πολυετής οικονομική δοκιμασία.

«Η νέα Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου της χώρας. Η ελληνική οικονομία αξιολογείται θετικά για 10η συνεχή φορά στο διάστημα που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία. Αρχικά για τον τρόπο με τον οποίο αμύνθηκε στην πανδημία. Και, τώρα, για τη δράση της απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μετά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, την πρόωρη απελευθέρωση από τα δάνεια του ΔΝΤ και τις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων, η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας. Και καθιστά, πλέον, εφικτό τον εθνικό στόχο η πατρίδα μας να ενταχθεί στην επενδυτική βαθμίδα το 2023. Κλείνει, έτσι, οριστικά μία πολυετής οικονομική δοκιμασία», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός.

Υπογραμμίζοντας επίσης ότι αποδίδουν οι κοινές προσπάθειες πολιτών και Πολιτείας, επεσήμανε: «Και η διεθνής αναγνώριση μας δίνει κουράγιο να επιμείνουμε στην προστασία της κοινωνίας και στην ανάπτυξη της οικονομίας. Χωρίς πανηγυρισμούς, αλλά με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης. Με σκληρή και μεθοδική δουλειά. Παρά τη δύσκολη συγκυρία, η Ελλάδα αλλάζει και βαδίζει μπροστά με αυτοπεποίθηση. Συνεχίζουμε!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News