376
Η βασίλισσας Ελισάβετ Β' στη Βουλή των Λόρδων (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Toby Melville

Η προμηθεύτρια εταιρεία βασιλικών στηθόδεσμων χάνει την εμπιστοσύνη της Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 17:06
Η βασίλισσας Ελισάβετ Β' στη Βουλή των Λόρδων (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Toby Melville

Η προμηθεύτρια εταιρεία βασιλικών στηθόδεσμων χάνει την εμπιστοσύνη της Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 17:06

Η εταιρία Rigby & Peller, που ιδρύθηκε το 1939 και προμήθευε εσώρουχα τον βασιλικό οίκο από το 1960, εκφράζει «βαθιά λύπη» για την απόφαση του βασιλικού οίκου να μη χρησιμοποιεί, πλέον, προϊόντα της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η εταιρία κατασκευής εσωρούχων και των αγαπημένων στηθόδεσμων της βασίλισσας έχασε το καθεστώς του επίσημου προμηθευτή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Αυτό συνέβη λόγω της αδιακρισίας που είχε να αποκαλύψει μυστικά για τα εσώρουχα των μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως μετέδωσε το BBC.

Εκπρόσωπος της Royal Warrant Holders Association, της βασιλικής ένωσης που δίδει την εντολή αυτή, επιβεβαίωσε στο AFP την πληροφορία, αλλά αρνήθηκε να πει τον λόγο για τον οποίο ελήφθη αυτή η απόφαση.

Σύμφωνα με το BBC, η απόφαση ήρθε μετά την έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο «Storm in a D Cup», της Τζουν Κέντον, σήμερα 82 ετών, που ήταν υπεύθυνη για τις δοκιμές των στηθόδεσμων της βασίλισσας

Η Κέντον δήλωσε ότι δεν έχει «τίποτε» προσβλητικό για τη βασιλική οικογένεια στα απομνημονεύματά της. Σε αυτά περιγράφει την πρώτη δοκιμή που έκανε τη δεκαετία του ‘80 σε μια βασίλισσα γυμνή από τη μέση και πάνω και αποκαλύπτει ένα ανέκδοτο που διηγείτο τότε η βασιλομήτωρ. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν πριν από έξι μήνες ότι «το βιβλίο δεν άρεσε» και ότι έχουν την πρόθεση να αποσύρουν τη βασιλική εντολή από τη Rigby & Peller.

«Είμαι πολύ λυπημένη που τα Ανάκτορα αποδοκιμάζουν την ιστορία, αυτή απλώς είναι η ιστορία της ζωής μου. Είναι απίστευτο και τόσο λυπηρό… στο τέλος της ζωής μου. Αλλά δεν μπορώ να πολεμήσω τα aνάκτορα του Μπάκιγχαμ ούτε και το θέλω αυτό», δήλωσε.

Η εντολή, που δίδεται στο όνομα της βασίλισσας, του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου και του γιου τους, πρίγκιπα διαδόχου Κάρολου, αποσπάται μόνο αν μια εταιρία προμηθεύει τον οίκο τακτικά επί πέντε χρόνια με αγαθά ή υπηρεσίες – όπως συνέβαινε με τη Rigby & Peller. «Η εντολή μπορεί να χαθεί ανά πάσα στιγμή για διαφόρους λόγους», εξήγησε ο εκπρόσωπος της Royal Warrant Holders Association.

Σήμερα, 800 επιχειρήσεις μπορούν να βάζουν τα βασιλικά οικόσημα στα προϊόντά τους και στις κάρτες τους, όπως η Fulton, η κατασκευάστρια των ομπρελών που προτιμά η βασίλισσα, ή όπως το παντοπωλείο με είδη ντελικατέσεν Fortnum and Mason. Το βασιλικό οικόσημο είναι ένα ισχυρό πλεονέκτημα για το μάρκετινγκ στη Βρετανία και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3