249
|

Oι Τούρκοι βρήκαν τώρα στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των ελλήνων αξιωματικών

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 15:16

Oι Τούρκοι βρήκαν τώρα στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των ελλήνων αξιωματικών

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 15:16

Όσο εντείνονται οι παρεμβάσεις για την απελευθέρωση των ελλήνων αξιωματικών Μητρετώδη και Κούκλαντζη που παραμένουν έγκλειστοι για τέταρτη εβδομάδα στις τουρκικές φυλακές, τόσο οργιάζει η προπαγάνδα της Αγκυρας.

Ετσι μετά από είκοσι και πλέον ημέρες κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, το τουρκικό πρακτορείο Αnadolu έρχεται να μεταδώσει ότι στα κινητά τους βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα, χωρίς μάλιστα να διευκρινίζεται αν πρόκειται για σχέδια ελληνικών ή τουρκικών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο τα σχεδιαγράμματα εντοπίστηκαν στην εξωτερική μνήμη του κινητού ενός εκ των δύο αξιωματικών.

Το τηλεγράφημα του Anadolu μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς είναι πρόδηλο ότι μεταδίδεται λίγες μόλις ώρες πριν από την αναμενόμενη ισχυρή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ενώ έπεται το Συμβούλιο Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας στη Βάρνα, στις 26 Μαρτίου.

Ηδη τουρκικά μέσα -όπως η Ηurriyet- έσπευσαν να κάνουν λόγο για εξέλιξη – κεραυνό στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών με ό,τι μπορεί να σημαίνει ένας τέτοιος χαρακτηρισμός για το χρόνο απελευθέρωσής τους.

xoyrt

Το ελληνικό Πεντάγωνο διαψεύδει την είδηση της εφημερίδας, καθώς τα κινητά των δύο στρατιωτών ελέγχθηκαν και ήταν «καθαρά».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι και τα τρία κινητά που φέρουν μαζί τους οι δύο στρατιωτικοί (τα δύο προσωπικά τους και το ένα υπηρεσιακό) «ερευνήθηκαν εξονυχιστικά όλο το προηγούμενο διάστημα, παρουσία του έλληνα εμπειρογνώμονα που είχε στείλει το ΥΠΕΞ, και δεν είχε βρεθεί απολύτως τίποτα».

Επίσης, υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία σήμερα είναι σε θέση να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο υπάρχει στο κινητό, ακόμη και αν αυτό έχει σβηστεί από την εξωτερική μνήμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...