282
O Kυριάκος Μητσοτάκης μιλά στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ | ΕΡΡ

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 14:12
O Kυριάκος Μητσοτάκης μιλά στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ
|ΕΡΡ

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 14:12

Συμπεριφορές της Τουρκίας στο Αιγαίο, την Κύπρο αλλά στο θέμα της κράτησης των δυο ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές Αδριανουπόλεως, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, εν όψει και της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα στις 26/3, «επιβάλλεται ως κίνηση καλής θέλησης» να απελευθερωθούν από τους Τούρκους οι δύο αξιωματικοί. «Είναι απαραίτητο», τόνισε, «να υπάρξουν από την τουρκική πλευρά «απτά δείγματα γραφής μιας παραγωγικής και ουσιαστικής συνεργασίας που δεν περιορίζεται μόνο στο μεταναστευτικό», ενώ πρόσθεσε, για την συμπεριφορά της Αγκυρας συνολικά, πως θα ζητήσει να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση και σε επίπεδο ΕΛΚ και σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η θέση του κόμματός του ήταν εξαρχής ξεκάθαρη. «Ο κ. Τσίπρας δεν επεδίωξε ποτέ το σχηματισμό ενιαίου εθνικού μετώπου. Δεν μπόρεσε καλά καλά να πείσει ούτε τον κυβερνητικό του εταίρο. Εμείς θέσαμε ως προϋπόθεση την αλλαγή του Συντάγματος και την απαλοιφή των όποιων αλυτρωτικών διεκδικήσεων. Αν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα δεν έχει κανένα νόημα να προχωρήσουμε στη συνέχεια αυτής της συζήτησης. Η θέση μας είναι σταθερή και αταλάντευτη», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς τέλος για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να ψηφιστεί μέχρι τα μέσα του 2019. «Ειναι σημαντικό να υπάρξει διαφύλαξη της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των πολιτικών κοινωνικής συνοχής που ωφελούν σημαντικά τη χώρα μας. Ειδικά για την ΚΑΠ», σημείωσε, «πρέπει να προστατευθούν οι μικροί αγρότες. Προφανώς χρειάζονται και νέες δράσεις πως στην καινοτομια, στον ανταγωνισμό και στις πολιτικές άμυνας και ασφαλείας. Ειναι δύσκολη εξίσωση αλλα η ΝΔ προσέρχεται στο πλαίσιο του ΕΛΚ με καλή και δημιουργική διάθεση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...