359
Τέσσερις γυναίκες ποζάρουν στην πληγείσα επαρχία Μπαντέν στην Ινδονησία, λες και είναι σε τουριστικό αξιοθέατο | Facebook

Οι selfies στο τσουνάμι και τα likes της καταστροφής

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2018, 11:08
Τέσσερις γυναίκες ποζάρουν στην πληγείσα επαρχία Μπαντέν στην Ινδονησία, λες και είναι σε τουριστικό αξιοθέατο
|Facebook

Οι selfies στο τσουνάμι και τα likes της καταστροφής

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2018, 11:08

Η Σολιχάτ και οι τρεις φίλες της τα είχαν όλα έτοιμα για την τέλεια selfie σε μία από τις περιοχές της Ινδονησίας που χτυπήθηκε αλύπητα από το τσουνάμι.

Οι μαντίλες τους, σε πράσινες και ροζ αποχρώσεις, έβγαζαν μάτι και προσέθεταν στη φωτογραφία μία έξτρα πινελιά. Μία από τις γυναίκες της ανέμελης τετράδας, σχηματίζει το σήμα της ειρήνης με τα δύο της δάχτυλα. Και όλα αυτά δεν συμβαίνουν ούτε μπροστά από τον πύργο της Πίζας, ούτε μπροστά από τον πύργο του Αϊφελ. Αλλά μπροστά από τα συντρίμμια που άφησε στο πέρασμά του το τσουνάμι, σκοτώνοντας σχεδόν 500 ανθρώπους το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 22 Δεκεμβρίου 2018.

Τα φονικά κύματα άφησαν πίσω τους ένα νεκροταφείο αγροτικών αυτοκινήτων και χαμένων ψυχών. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για το ειδυλλιακό σκηνικό για να βγάλεις μία selfie μαζί με τις φίλες σου. Ή μήπως, στην εποχή της απόλυτης παράνοιας των social media, τελικά κάθε τόπος εγκλήματος και φυσικής καταστροφής, μετατρέπεται αυτομάτως σε αξιοθέατο;

Οπως αναφέρει το σαστισμένο δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, από την ημέρα της συμφοράς μέχρι και σήμερα, δεκάδες Ινδονήσιοι συρρέουν στο συγκεκριμένο χοτ-σποτ, κάποιοι περπατώντας χιλιόμετρα για να φτάσουν, προκειμένου να βγάλουν την ιδανική (;) selfie.

Η σαραντάχρονη Σολιχάτ, είπε ότι έκανε δύο ώρες δρόμο προκειμένου να βρεθεί από την πόλη Σιλεγκόν, στο συγκεκριμένο σημείο, στην πληγείσα επαρχία Μπαντέν της Ινδονησίας.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, έσπευσε μάλιστα να δικαιολογήσει την επιλογή της να αναρτήσει μία τέτοιου είδους selfie, λέγοντας ότι ενώ οι περισσότερες φωτογραφίες αυτού του είδους προδίδουν κάτι ρηχό, η συγκεκριμένη δείχνει βάθος.

«Οταν ο κόσμος βλέπει εικόνες καταστροφής, συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται σε μία πολύ καλύτερη κατάσταση. Οι εικόνες καταστροφής παίρνουν πάντα τα περισσότερα likes. Ισως επειδή θυμίζουν στους ανθρώπους να είναι πιο ευγνώμονες με όσα έχουν» λέει χαρακτηριστικά.

Πώς νιώθουν άραγε οι άνθρωποι που είδαν την περιουσία τους αλλά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα να παραδίνονται αβοήθητα στη μανία της φύσης; Οι ίδιοι δεν είδαν κάποιο ίχνος ευγνωμοσύνης στους «τουρίστες», αλλά μία μανία να πλησιάσουν ακόμη πιο κοντά στα επίμαχα σημεία, αγνοώντας ότι τα νερά αυτά, μπορεί να κρύβουν πτώματα στον βυθό τους.

Η λέξη «απογοήτευση» ήταν η πιο βασική απάντηση που έδωσαν για να σχολιάσουν τους λάτρεις αυτού του είδους μακάβριων selfies.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...