568
Ο πατέρας-αρνητής του κορονοϊού και της μάσκας κάνει δηλώσεις σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση | YouTube

Οι αρνητές της μάσκας «ξαναχτυπούν»: «Ελα μωρέ, το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο»

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 14:14
Ο πατέρας-αρνητής του κορονοϊού και της μάσκας κάνει δηλώσεις σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση
|YouTube

Οι αρνητές της μάσκας «ξαναχτυπούν»: «Ελα μωρέ, το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο»

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 14:14

«Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ ότι ένας γονέας δεν θα ήθελε να προστατεύσει το παιδί του, τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς του παιδιού του», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τους αρνητές της μάσκας. Η υπουργός δεν είχε απλώς απόλυτο δίκιο, αλλά είδε και τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών να τη δικαιώνουν: έστειλαν το πρωί της Δευτέρας τα παιδιά τους στα σχολεία με τις μάσκες τους. Ομως στον κανόνα υπήρχαν και οι θλιβερές εξαιρέσεις: Εκείνοι που στην πρεμιέρα του σχολικού έτους επέμειναν στις θεωρίες τους για τον «ιό που δεν υπάρχει» και τη «μάσκα που εμποδίζει την ανάπτυξη των πνευμόνων των παιδιών» και δήλωσαν on camera ότι δεν πρόκειται να τα στείλουν στο σχολείο, ό,τι κι αν λένε οι επιστήμονες. Ακόμα και αν αυτό  σημαίνει ότι θα χάσουν ενδεχομένως ολόκληρη τη σχολική χρονιά!

«Το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο», είπε αβασάνιστα ένας εξ αυτών –πατέρας δύο παιδιών από τη Θεσσαλονίκη– που βρήκε βήμα για να εκθέσει τη δική του θεωρία στο μικρόφωνο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ.

Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό. «Αν υπήρχε πανδημία, θα έπρεπε να σωριαζόμασταν όλοι κάτω», είπε, ενώνοντας τη φωνή του –σε πανελλήνια μετάδοση μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού– με όλους όσοι επιμένουν να λένε ότι «δεν υπάρχει κορονοϊός» και ότι «είναι όλα ένα ψέμα για να υποδουλώσουν (άγνωστο ποιοι)» τους ίδιους και τα παιδιά τους.

«Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, εννέα χρόνων παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα», διαμαρτυρήθηκε, ενημερώνοντας τη ρεπόρτερ ότι στο σχολείο των παιδιών του πήγε τη Δευτέρα, μόνο και μόνο για να πάρει τα βιβλία τους!

Ο πατέρας από τη Θεσσσαλονίκη ρωτήθηκε, τέλος, αν θα επιμείνει στην απόφασή του παρ’ όλο που αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά του θα μαζεύουν απουσίες. «Τα παιδιά το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο», απάντησε δίχως πολλή σκέψη, ρίχνοντας και μία προειδοποίηση προς όσους πειθαρχούν στις συστάσεις των επιστημόνων:

«Σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα τα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν»!

«Προτιμώ να τους στερήσω έναν χρόνο την εκπαίδευση για να είναι υγιή, παρά να τα φιμώσουν», είπε μία άλλη μαμά, που επίσης δεν έχει πειστεί από όσα της λένε οι ειδικοί επιδημιολόγοι.

Βέβαια, το να μη στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο επί μακρόν εμπίπτει στις επιβαρυντικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί παραμέλησης ανηλίκου και παρεμβαίνει ο εισαγγελέας. Ή θα έπρεπε να παρεμβαίνει…

Επεισόδιο κατά εκπαιδευτικού στα Χανιά

Ενα άλλο θλιβερό περιστατικό συνέβη στην Κρήτη, όπου σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, γονιός επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό επειδή ο τελευταίος ζήτησε από το παιδί του να φορέσει μάσκα, ώστε να μπορεί να εισέλθει στο σχολείο για τον αγιασμό. Σύμφωνα με τα parakritika.gr, o γονιός επιτέθηκε με κουτουλιά στον εκπαιδευτικό, ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του σχολείου, που βρίσκεται στις Μουρνιές Χανιών, ανέφερε:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας, η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...