511
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σχολείο | Panayiotis Tzamaros / Intime News / POOL

Στο 7ο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων ο Μητσοτάκης: Επιτρέπεται να… αντιγράφετε τη χρήση μάσκας

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 10:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/09/2020, 11:30
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σχολείο
| Panayiotis Tzamaros / Intime News / POOL

Στο 7ο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων ο Μητσοτάκης: Επιτρέπεται να… αντιγράφετε τη χρήση μάσκας

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 10:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/09/2020, 11:30

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη της νέας –ιδιαίτερης λόγω κορονοϊού– σχολικής χρονιάς.

Αφού θερμομετρήθηκε, ο Πρωθυπουργός μπήκε στον χώρο του σχολείου, όπου συζήτησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Μετά τον αγιασμό και αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και με υγεία, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους μαθητές του σχολείου, είπε: «Φέτος πρέπει να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια παραπάνω. Να φροντίσουμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Θαυμάζω το γεγονός ότι όλοι δείχνετε αυτή τη συνέπεια και θα κάνετε αυτό που είναι σωστό». «Και πρέπει να σας πω ότι είναι μια στιγμή που επιτρέπεται ο ένας να αντιγράφει τον άλλον», προσέθεσε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας από τα παιδιά να… αντιγράψουν το να φοράς μάσκα, το να πλένεις τα χέρια σου και το να κρατάς αποστάσεις.

«Φέτος, εκτός από γράμματα, θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πώς θα είμαστε υπεύθυνοι πολίτες», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός που συμπλήρωσε με ένα μήνυμα αισιοδοξίας:

«Θα ακούμε πάντα τους ειδικούς και τους δασκάλους και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα θυμίσουμε τη ζωή όπως ήταν στο παρελθόν».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς για την αφοσίωσή τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή τα σχολεία είναι έτοιμα, «όχι μόνο με μάσκες, αλλά κυρίως με τη σωστή ενημέρωση στις δύσκολες στιγμές που περνάμε».

Πριν εισέλθει στη σχολική μονάδα των Αγίων Αναργύρων μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Πρωθυπουργός θερμομετρήθηκε από δασκάλα του σχολείου. Μετά τον αγιασμό μπήκε σε μία από τις τάξεις, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους μικρούς μαθητές.

Στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, είχε επισημάνει πόσο σημαντικό είναι να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους. Καμία χώρα δεν θέλει να παιδιά στο σπίτι, αναγνωρίζουμε ότι η τηλεκπαίδευση μπορεί να είναι επικουρικά χρήσιμη, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει το σχολείο, ανέφερε και στάθηκε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς:

«Ο λόγος που επιμένουμε στη χρήση της μάσκας είναι γιατί μας το επισημαίνουν οι ειδικοί. Ξέρω ότι η μάσκα είναι άβολη και ότι δεν είναι ευχάριστο να τη φοράμε όλη την ημέρα. Ομως αυτό μας λένε οι ειδικοί και θα ζητήσω από όλους να συμμορφωθούν με αυτές τις υποδείξεις».

Από την πρώτη ημέρα επιστροφής στο σχολείο δεν έλειψαν τα «παρατράγουδα», με γονείς να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη χρήση μάσκας, αρνούμενοι να στείλουν τα παιδιά τους στις τάξεις, με «τίμημα» ακόμα και να χάσουν τη χρονιά.

Την απάντηση στους λεγόμενους «δύσπιστους» του κορονοϊού έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την Κυριακή. «Είναι λίγοι που έχουν επιφυλάξεις για το αν υπάρχει ο κορονοϊός, πόσο επικίνδυνος είναι κ.λπ. Ο ιός όμως υπάρχει, έχει στοιχίσει ζωές και έχω ευθύνη να αποκρούσω όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για να υπερασπιστώ το ύψιστο αγαθό, που είναι η υγεία, και με κανονιστικά μέτρα και με την πειθώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...