851
Η γραφική πόλη Βικ στην Ισλανδία προσφέρει μια… καρτ ποστάλ σε κάθε ενδιαφερόμενο | kedelabongo arts

Οι 10 πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2016, 15:47
Η γραφική πόλη Βικ στην Ισλανδία προσφέρει μια… καρτ ποστάλ σε κάθε ενδιαφερόμενο
|kedelabongo arts

Οι 10 πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2016, 15:47

Αναζητείται η ειρήνη και η ησυχία στον κόσμο. Τίποτα πιο δύσκολο από αυτό, από τη στιγμή που σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη εμφανίζονται εστίες έντασης, πολεμικές συγκρούσεις, τρομοκρατικοί κίνδυνοι και λοιπές αναταράξεις που αποτρέπουν αρκετό κόσμο να ταξιδεύσει. Η αλήθεια είναι ότι πλέον ούτε η Ευρώπη θεωρείται… εύκολος τόπος λόγω των τρομοκρατικών απειλών από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και την έκρηξη του Προσφυγικού. Δύο ζητήματα που έχουν αλλάξει αρκετά τις προτεραιότητες τόσο των κατοίκων της Ευρώπης, όσο κι εκείνων που θέλουν να την επισκεφθούν.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph, αναζήτησε τα 10 μέρη, στα οποία δεν υπάρχει κίνδυνος για έναν ταξιδιώτη. Και είναι τα εξής:

1. Ισλανδία

northern-lights-large

Η χώρα του πάγου και της φωτιάς γεμάτη από παγόβουνα, ηφαίστεια και γεωθερμικής πηγές. Το Ρέικιαβικ προσφέρει πολλά σημεία για κάθε τουρίστα, όπως και μπόλικη δόση κουλτούρας.

Πέρυσι το νησί δέχθηκε 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ φέτος αναμένεται να δεχθεί 1,6 εκατομμύρια. Σε αυτό έχει βοηθήσει και η γνωστή σειρά Game of Thrones ή της ταινίας «Star Wars», που έχουν ως σκηνικό πολλά σημεία της Ισλανδίας.

2. Δανία

Saga-Nyhavn-Copenhagen-large

Αναδείχθηκε φέτος ως η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου. Θέση που κατείχε μέχρι πρότινος η Ελβετία. Η Κοπεγχάγη θεωρείται μια από τις πλέον στιλάτες πρωτεύουσες του κόσμου με αξιοσημείωτη αρχιτεκτονική. Μπορεί να είναι μια βόρεια χώρα, όμως, δεν λείπουν οι ακτές (το υγρό στοιχείο άλλωστε είναι μέρος της χώρας), ενώ δεν λείπουν η βλάστηση και τα βουνά.

3. Αυστρία

vienna_destination_1960x1226-large

Οι Αλπεις στέκουν προστατευτικά πάνω από τη χώρα του Μότσαρτ. Ο Μπεν Φογκλ, ειδικός της εφημερίδας στη χώρα, σημειώνει ότι η Αυστρία είναι πάντα γεμάτη από τουρίστες. Η παρθένα ομορφιά της εξοχής σε συνδυασμό με τη μοντέρνα εκδοχή της Βιέννης, προσφέρει εικόνες που μόνο σε καρτ ποστάλ μπορεί να δει κανείς. Η μουσική, η τέχνη υπάρχουν σε πλησμονή, ενώ δεν λείπουν τα καφέ, τα μπαρ, τα καταστήματα και οι υπαίθριες αγορές.

4. Nέα Ζηλανδία

Lake-Wanaka-vineyard-new-zealand-large

Οπωσδήποτε είναι μια αρκετά μακρινή χώρα από όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Η Σάρα Μπένετ, αλλά θεωρείται η χώρα του «μεγάλου άσπρου σύννεφου», λόγω της ηρεμίας που προσφέρει. Στα ταξιδιωτικά βραβεία της Telegraph, πολύ πρόσφατα, η Νέα Ζηλανδία αναδείχθηκε ως ο καλύτερος, μακρινός προορισμός του κόσμου.

5. Πορτογαλία

lisbon AP84290653-large

Σίγουρα μια από τις πλέον ήσυχες χώρες της Ευρώπης. Αρκετά από τα μέρη της παραμένουν ακόμη ανεξερεύνητα. Η Μαίρη Λουσιάνα που γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Πορτογαλίας, σημειώνει στην Telegraph ότι κάθε περιοχή έχει τη δική της αρχιτεκτονική, κουζίνα, κλιματολογικές συνθήκες, επομένως αξίζει τον κόπο να εξερευνηθούν. Η Λισαβόνα είναι μια αρκετά χαλαρή πρωτεύουσα, ενώ πολλά σημεία της παραπέμπουν ευθέως στον 18ο αιώνα – εντελώς μακριά από την παγκοσμιοποίηση των άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

6. Τσεχία

prague-charles-AP-TRAVEL-large

Πέρυσι γιορτάστηκαν τα 25 χρόνια από τη Βελούδινη Επανάσταση. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει στη χώρα. Ο Γουίλ Τίζαρντ, εξειδικευμένος συντάκτης της εφημερίδας στην Τσεχία, λέει πως η Τσεχοσλοβακία αναδύθηκε από την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος. Η πλούσια ιστορία είναι έκτυπη στους δρόμους της Πράγα όπου το μοντέρνο συναντιέται με το μεσαιωνικό και το ιστορικό και με το καθημερινό.

7. Ελβετία

geneva-general-vie_2969467k-large

Πρόκειται για μια χώρα που έχει ξεχάσει τι θα πει «πόλεμος». Εχει να πάρει μέρος σε κάποιον από το 1847 και φυσικά δεν σπαταλάει χρήματα για πολεμικούς εξοπλισμούς και την επάνδρωση του στρατού της. Η άμεση δημοκρατία στην Ελβετία βρίσκει την καθημερινή εφαρμογή της. Ο Ολιβερ Σμιθ, συντάκτης της εφημερίδας, σημειώνει ότι οι Αλπεις, οι σοκολάτες και ο τενίστας Ρότζερ Φέντερερ είναι τρία από τα χαρακτηριστικά δείγματα της σύγχρονης Ελβετίας. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι θεωρήθηκε η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου.

8. Καναδάς

canadian_rockies_3555100a-large

Εχουμε να κάνουμε με μια από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου σε έκταση, όπου οι κάτοικοι είναι φιλικοί και οι προσδοκίες γίνονται πραγματικότητα. Αυτό αναφέρει ο Τιμ Τζέπσον, συντάκτης της εφημερίδας. Παρά το μέγεθός του, ο Καναδάς θεωρείται μια καλά οργανωμένη χώρα που προσφέρει ασφάλεια στους ταξιδιώτες. Επίσης, πολλά αξιοθέατα που μπορεί να δει κανείς: από τούνδρες έως χιονισμένα βουνά και από λίμνες που περιστοιχίζονται από έντονη βλάστηση.

9. Ιαπωνία

kyoto_2657285a-large

Από το χιονισμένο βουνό Γούτζι μέχρι την αρχαία πόλη του Κιότο, υπάρχουν πολλά σημεία στη χώρα που ταιριάζουν με τον χαρακτηρισμό «ζεν». Σαν να λέμε: απόλυτη ησυχία. Σύμφωνα με την εξειδικευμένη συντάκτρια της εφημερίδας, Ντανιέλ Δημητρίου, αν και το Τόκιο θεωρείται μια από τις πλέον πολυπληθείς πόλεις του κόσμου, είναι σε θέση να προσφέρει ηρεμία και διαφορετικές αποδράσεις για κάθε ενδιαφερόμενο. Οσο για το Κιότο, ο ρυθμός της ζωής είναι τελείως διαφορετικός – σχεδόν καθόλου αστικός.

10. Σλοβενία

Vodafone-Slovenia-2-large

Στην Παγκόσμια Κατάταξη Ειρήνης, η Σλοβενία βρίσκεται αρκετά ψηλά, καθώς θεωρείται ένα από τα πλέον ειρηνικά κράτη. Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο συντάκτη σε θέματα της χώρας, Στιβ Φάλον, οι Σλοβένοι θεωρούνται αρκετά φιλόξενοι, ανοιχτόμυαλοι, ανεκτικοί και σίγουρα δεν δημιουργούν προβλήματα στους επισκέπτες. Από την άλλη, το φυσικό τοπίο ευνοεί για δραστηριότητες στην εξοχή. Τα δάση είναι σήμα κατατεθέν της χώρας, όπως και το εύκρατο κλίμα της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...