236
Κατερίνα Παπακώστα και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε φωτογραφία από την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη | INTIMEnews

Ο Χρυσοχοΐδης «ξήλωσε» από το γραφείο της Παπακώστα 15 αστυνομικούς – βγαίνουν ξανά στον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 10:09
Κατερίνα Παπακώστα και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε φωτογραφία από την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
|INTIMEnews

Ο Χρυσοχοΐδης «ξήλωσε» από το γραφείο της Παπακώστα 15 αστυνομικούς – βγαίνουν ξανά στον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 10:09

Ο εξορθολογισμός των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με το «μαχαίρι» που έπεσε στις αποσπάσεις όσων είχαν οργανικές θέσεις στην Αµεση ∆ράση, στην οµάδα ∆ΙΑΣ και στη ∆ιεύθυνση Αστυνοµικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ-ΥΜΕΤ) συνεχίζεται παρά τις αντιδράσεις που προλάβε (ήδη) να προκαλέσει.

Ετσι μετά τα φύλλα πορείας που έβγαλε για περισσότερους από 700 αστυνομικούς, αποσπασμένους σε συνοδείες επισήμων ή σε διάφορες «εύκολες» υπηρεσίες, όπως η Θρησκευτική Υπηρεσία, το Τµήµα Συνεργείου Κτιρίων και το Τµήµα Προστασίας Οικονοµίας, ο υπουργός έδωσε εντολή για την μετακίνηση άλλων 192 αστυνομικών που υπηρετούσαν στα Εγκληματολογικα Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, τη Διεύθυνση Πληροφορικής, την Οικονομική Αστυνομία κ.α., στην Αμεση Δράση και τις κεντρικες υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής.

Στο ίδιο πλαίσιο, όπως γράφει «Το Βήμα» ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να επιστρέψουν στις οργανικες θέσεις τους -κυρίως σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής και στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών- 15 αστυνομικοί που είχαν αποσπαστεί στο γραφείο της τέως υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα.

Στόχος, η επιστροφή όλων αυτών των αστυνομικών στο δρόμο, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την ενίσχυση των περιπολιών.

Πριν καλά – καλά στεγνώσει όμως το μελάνι της  διαταγής που εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποδέσμευση αστυνομικών από υπηρεσίες φύλαξης επισήμων, ήρθαν και οι πρώτες αντιδράσεις από πρώην υπουργούς που δυσκολεύονται, όπως φαίνεται, να αποχωριστούν τους άνδρες της φρουράς τους.

«Ας έρθει ο Χρυσοχοΐδης να μου τους πάρει», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ενώ και άλλοι πολιτικοί εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη μείωση του αριθμού των αστυνομικών συνοδών τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...