376
Ο Αδόλφος Χίτλερ, έμπλεος στρατιωτικής σιγουριάς, χαιρετάει νεαρά μέλη του ναζιστικού κόμματος | Popperfoto/Getty Images

Ο Χίτλερ γυμνός και μονόρχις

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2015, 00:17
Ο Αδόλφος Χίτλερ, έμπλεος στρατιωτικής σιγουριάς, χαιρετάει νεαρά μέλη του ναζιστικού κόμματος
|Popperfoto/Getty Images

Ο Χίτλερ γυμνός και μονόρχις

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2015, 00:17

Τη στιγμή που μαινόταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και ο Αδόλφος Χίτλερ με τα «τάγματα θανάτου» πραγματοποιούσε προέλαση από βορρά και νότο, πίσω στη Μ. Βρετανία, τα παιδιά, θέλοντας να ανακτήσουν το κουράγιο τους από τη δυστοπική κατάσταση στην οποία είχαν περιπέσει, τραγουδούσαν στο σχολείο διάφορα περιπαιχτικά τραγούδια για τον Χίτλερ. Ενα από αυτά ήταν αρκούντως δηκτικό: είχε να κάνει με μια ανατομική έλλειψη του Αδόλφου. Ναι, για πάρα πολλά χρόνια είχε εξυφανθεί ο θρύλος ότι του έλειπε ο ένας όρχις.

Φαίνεται, τελικά, ότι δεν ήταν ένας απλός μύθος, αλλά μια πραγματικότητα. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ένας γερμανός ιστορικός ανέσυρε από τη λήθη διάφορα ιατρικά αρχεία του Χίτλερ, τα οποία πιστοποιούν ότι, όντως, ο αστικός μύθος ήταν αληθής.

Τα αρχεία αναφέρουν λεπτομέρως τα αποτελέσματα της εξέτασης στην οποία υποβληθεί ο Αδόλφος το 1923 όταν συνελήφθη έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθεια να ρίξει την κυβέρνηση της Βαυαρίας. Πράξη που έμεινε στην ιστορία ως «Beer hall puntch», καθώς ο Χίτλερ είχε μαζέψει τα πρωτοπαλίκαρά του σε μια μπιραρία στο Μόναχο. Σε εκείνη την εξέταση αποδείχθηκε ότι ο Χίτλερ έπασχε από κρυψορχία στη δεξιά πλευρά.

Σημειώσεις του Δρ. Γιόσεφ Στέινερ Μπριν που τον εξέτασε στη φυλακή Λάντσμπεργκ, αναφέρουν πως ο «Αδόλφος Χίτλερ, καλλιτέχνης και προσφάτως συγγραφέας, είναι υγιής και δυνατός». Για χρόνια αυτές οι σημειώσεις θεωρούνταν ότι είχαν χαθεί, ωστόσο το 2010 εμφανίστηκαν σε μια δημοπρασία, αλλά τελικά κατασχέθηκαν από την κυβέρνηση της Βαυαρίας. Στη συνέχεια πέρασαν στα χέρια του καθηγητή Πέτερ Φλέισμαν του Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης και φυσικά έτυχαν ενδελεχούς μελέτης.

Ο κ. Φλέισμαν, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, σημειώνει πως ο ένας όρχις του Χίτλερ δεν κατέβηκε ποτέ, όπως συχνά συμβαίνει με τα αγόρια, καθώς ήταν καχεκτικός.

Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με την άποψη που για χρόνια είχε εκτεθεί ως η πλέον αληθινή ότι ο Χίτλερ έχασε τον ένα του όρχι όταν χτυπήθηκε από σράπνελ στη Μάχη του Σομμ κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η φήμη απλώθηκε πολύ γρήγορα και «δράστης» ήταν ο Φράντσισεκ Παουλάρ, ένας πολωνός ιερέας και ερασιτέχνης ιστορικός, που διέδιδε ότι ο Χίτλερ τραυματίστηκε στο επίμαχο σημείο κατά τη διάρκεια της μάχης, κάτι που πιστοποιούσε και ο επίσημος γιατρός του γερμανικού στρατού.

Τα εν λόγω αρχεία έρχονται, επίσης, να αντικρούσουν και τους ισχυρισμούς του παιδιάτρου του Χίτλερ που έλεγε ότι οι όρχεις του ήταν «εντελώς φυσιολογικοί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...