243
Ο Γιάννης Τσιρώνης έμεινε 80 ημέρες υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας. Τώρα επιστρατεύεται στη μάχη πολιτικής διάσωσης του Νάσου Ηλιόπουλου | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Τσιρώνης αποσύρει την υποψηφιότητά του για την Αθήνα για να σώσει τον Ηλιόπουλο

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 08:53
Ο Γιάννης Τσιρώνης έμεινε 80 ημέρες υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας. Τώρα επιστρατεύεται στη μάχη πολιτικής διάσωσης του Νάσου Ηλιόπουλου
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Τσιρώνης αποσύρει την υποψηφιότητά του για την Αθήνα για να σώσει τον Ηλιόπουλο

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 08:53

Στην πολιτική τα θαύματα διαρκούν τρεις ημέρες και τα «μπαϊράκια» τρεις μήνες. Ο Γιάννης Τσιρώνης, συνεργαζόμενος ως οικολόγος με τον ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πριν λίγο καιρό μέλος του υπουργικού συμβουλίου, είχε ανακοινώσει τον περασμένο Φεβρουάριο την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθήνας (εδώ). Ηταν μια κίνηση που είχε προκαλέσει δυσφορία στην Κουμουνδούρου καθώς ερχόταν να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ασθμαίνουσα υποψηφιότητά του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος και τώρα, τέσσερις εβδομάδες πριν από τις κάλπες, πλήττεται από χαμηλή αναγνωρισιμότητα.

Φαίνεται όμως ότι ο κ. Τσιρώνης εκάμφθη από τις πιέσεις που δέχτηκε εξ αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ή απλώς έστειλε το μήνυμα που ήθελε να στείλει κάνοντας διακριτή την παρουσία του. Και τώρα αποσύρει την υποψηφιότητά του υπέρ του κομματικού υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αναμένεται να ανακοινώσει εντός της Πέμπτης σε κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κ. Ηλιόπουλο, στα γραφεία της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε πάρει το χρίσμα από τους Οικολόγους Πράσινους και τέθηκε επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΟΙΚΟΑΘΗΝΑ-Εναλλακτική Παρέμβαση Πολιτών».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η υποψηφιότητα Τσιρώνη είχε προκαλέσει έντονη δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής και υπήρξαν εισηγήσεις να «κοπεί» από τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Η τελική πίεση του κυβερνώντος κόμματος προς τον κ. Τσιρώνη να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ήρθε μετά το σοκ των τελευταίων δημοσκοπήσεων που έδειξαν ότι ο επίσημος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων έρχεται τρίτος, πίσω από τον Παύλο Γερουλάνο, τον οποίο στηρίζει μεταξύ άλλων το Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...