381
Ο Μέσι (δεξιά) πανηγυρίζει, οι υπόλοιποι της Μπάρτσα σπεύδουν να τον συγχαρούν. Ηταν το 600ο γκολ του με αυτήν την ομάδα | Reuters

Champions League: Σόου Μέσι με την Μπαρτσελόνα να διαλύει τη Λίβερπουλ

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 00:37
Ο Μέσι (δεξιά) πανηγυρίζει, οι υπόλοιποι της Μπάρτσα σπεύδουν να τον συγχαρούν. Ηταν το 600ο γκολ του με αυτήν την ομάδα
|Reuters

Champions League: Σόου Μέσι με την Μπαρτσελόνα να διαλύει τη Λίβερπουλ

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 00:37

Είχε βαφτιστεί ως ο ημιτελικός των ημιτελικών για το Champions League. Και με τον τρόπο του ήταν: η Μπαρτσελόνα «σταύρωσε» τη Λίβερπουλ, την περυσινή φιναλίστ, με 3-0, σε μια χορταστική βραδιά στο «Καμπ Νου» και τώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον τελικό που θα γίνει στη Μαδρίτη την 1η Ιουνίου.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς πέτυχε δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε και είναι αυτός που οδήγησε τους Καταλανούς στον θρίαμβο. O μέγας Αργεντίνος δέχτηκε τα συγχαρητήρια ακόμα και του Γιούργκεν Κλοπ, προπονητή της Λίβερπουλ (φωτογραφία κάτω).

Το ματς αρχικά ήταν ισορροπημένο αλλά οι Καταλανοί βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν χάρη στην εντυπωσιακή συνεργασία Αλμπα – Σουάρες στο 26’.

Ο πρώτος έκανε την εξαιρετικής ακρίβειας μπαλιά και ο Ουρουγουανός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λίβερπουλ. Ηταν ένα γκολ του Σουάρες απέναντι  στην παλιά του ομάδα.

Η Λίβερπουλ «απάντησε» με μια φάση με τον Μανέ, αλλά ο Σενεγαλέζος δεν είναι Σουάρες, τουλάχιστον όχι ακόμα. Το σουτ του βγήκε άουτ.

Οι Κόκκινοι βελτίωσαν αισθητά την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα, Τερ Στέγκεν, ήταν πάντα σε ετοιμότητα.

Τότε ανέλαβε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έκανε απίστευτα πράγματα στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα.

Πρώτα διπλασίασε τα τέρματα της Μπάρτσα στο 75’. Και στο 82’  με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε με εμφατικό τρόπο το 3-0. Ηταν το 600ο γκολ του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Και τι γκολ!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Λίβερπουλ είχε πολύ σπουδαία ευκαιρία στο 85’ για να μειώσει, όμως ο Ράκιτιτς αρχικά έδιωξε πάνω στην γραμμή στο πλασέ του Φιρμίνο και εν συνεχεία ο Σαλάχ σούταρε στο δοκάρι της Μπαρτσελόνα.

Το 3-0 είναι ένα απίστευτα δύσκολο εμπόδιο για τη Λίβερπουλ ώστε να το ξεπεράσει στη ρεβάνς. Και η Μπάρτσα δικαιούται να ονειρεύεται την επιστροφή της σε τελικό Champions League -και γιατί όχι στον τίτλο- ύστερα από τέσσερα χρόνια (ήταν 2015 όταν είχε νικήσει 3-1 τη Γιουβέντους στο Βερολίνο).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...