344
Από το χορτάρι του Καυτζανζόγλειου, στο Euro και το Μουντιάλ οι φιλοδοξίες του Αλέξη Τσίπρα | φωτ. αρχείου

Ο Τσίπρας «κυνηγάει» τη συνδιοργάνωση Euro 2028 και Μουντιάλ 2030

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 17:33
Από το χορτάρι του Καυτζανζόγλειου, στο Euro και το Μουντιάλ οι φιλοδοξίες του Αλέξη Τσίπρα
|φωτ. αρχείου

Ο Τσίπρας «κυνηγάει» τη συνδιοργάνωση Euro 2028 και Μουντιάλ 2030

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 17:33

Μία ακόμη συνάντηση με αντικείμενο τη συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028 (Euro 2028) ή/και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030 (Moυντιάλ 2030) από την Ελλάδα τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (25/2) στη Σόφια.

Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια της ιδέας που έριξε στο τραπέζι ο σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην τετραμερή συνάντηση κορυφής της Βάρνας, τον περασμένο Νοέμβριο. Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και οι ομολογοί του της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας είδαν με ιδιαίτερα θετικό μάτι την προοπτική της κοινής υποψηφιότητας και πλέον η προετοιμασία της περνά -τουλάχιστον κατά τα φαινόμενα- από τα λόγια στην πράξη.

Το «παρών» στην τετραμερή της Σόφιας έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μαζί με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας Krasen Kralev, της Ρουμανίας Constantin Bogdan και της Σερβίας Vanja Udovicic, καθώς και εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Βασικό αντικείμενο αποτέλεσε η οριστικοποίηση του κειμένου συμφωνίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών με στόχο την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας στην επόμενη τετραμερή συνάντηση η οποία θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο στο πλαίσιο της Sportexpo 2019.

Σε αυτήν θα γίνει η παρουσίαση και των μελών της κοινής οργανωτικής επιτροπής, η οποία, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί, θα αποτελείται από τέσσερα άτομα από κάθε χώρα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αθλητισμού, στη συνάντηση της Σόφιας έγινε μάλιστα λόγος για… επενδύσεις που ξεκινούν σε υποδομές (αεροδρόμια, οδικό δίκτυο, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις) προκειμένου να είναι οι συνυποψήφιες χώρες να είναι έτοιμες για την υποβολή άρτιου φακέλου διεκδίκησης. Παράλληλα η συνεργασία των 4 χωρών αναμένεται να επεκταθεί και στην απo κοινού διεκδίκηση και άλλων διεθνών διοργανώσεων.

Στόχος όπως είπε ο κ. Βασιλειάδης, είναι «να είμαστε σε θέση στις αρχές Απριλίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της SportExpo, να υπογραφεί το τελικό μνημόνιο συνεργασίας, η τελική συμφωνία που θα μας οδηγήσει στα επόμενα βήματα για τη διεκδίκηση μιας μεγάλης διοργάνωσης». Γιατί, «πέρα από τα πολιτικά προτάγματα, όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες του εγχειρήματος, όλοι έχουμε βασικό γνώμονα την επόμενη μέρα και πώς αυτό το εγχείρημα θα δημιουργήσει και θα δώσει ώθηση στις χώρες μας και δεν θα μας δημιουργήσει προβλήματα», σημείωσε ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...