370
Θα σας ρίξω τώρα και τον ΦΠΑ στην εστίαση γιατί θα κάνει καλό στα έσοδα, αναμένεται να πει από το βήμα της ΔΕΘ (φωτογραφία από την περυσινή του παρουσία) ο Πρωθυπουργός | INTIMEnews

Ο Τσίπρας «ανεβαίνει» στη ΔΕΘ με… εξαγγελίες Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 12:58
Θα σας ρίξω τώρα και τον ΦΠΑ στην εστίαση γιατί θα κάνει καλό στα έσοδα, αναμένεται να πει από το βήμα της ΔΕΘ (φωτογραφία από την περυσινή του παρουσία) ο Πρωθυπουργός
|INTIMEnews

Ο Τσίπρας «ανεβαίνει» στη ΔΕΘ με… εξαγγελίες Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 12:58

Το… πρωθυπουργικό κοστούμι του Αντώνη Σαμαρά από τον Ιούλιο του 2013 ετοιμάζεται να φορέσει ο Αλέξης Τσίπρας στη φετινή ΔΕΘ ανακοινώνοντας

μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, από το 24% στο 13% και υιοθετώντας έτσι πλήρως τη σχετική εξαγγελία του σημερινού προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ηταν Ιούλιος του 2013 όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωνε επισήμως τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, από 1ης Αυγούστου, υποσχόμενος καλύτερες ημέρες για τον λαό. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 26ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, δεσμευόταν για την επιστροφή του ΦΠΑ στον χαμηλό συντελεστή του 13%:

«Το κάναμε ως κυβέρνηση το 2013 μονομερώς. Τα δημοσιονομικά αποτελέσματα ήταν πολύ λιγότερα αρνητικά από ό,τι προέβλεπε η Τρόικα. Είναι ένα μέτρο που θα δώσει αυτόματη ανακούφιση και δεν θα έχει αρνητικό δημοσιονομικό αποτύπωμα.

»Ο τελικός μας προγραμματισμός αφορά δύο ενιαίους φορολογικούς συντελεστές. Στο 11% και στο 22%. Και ενιαία το τουριστικό πακέτο να είναι στο 11%. Δε μπορούμε να το κάνουμε άμεσα. Ανάλογα με τη δημοσιονομική επίδοση θα το εξετάσουμε.

»Αυτό που μπορούμε να κάνουμε άμεσα είναι να επαναφέρουμε το ΦΠΑ στην εστίαση εκεί που ήταν», είχε πει τότε (Μάιος 2018) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Και τώρα είναι ο Αλέξης Τσίπρας αυτός που ετοιμάζεται να εξαγγείλει το ίδιο ακριβώς μέτρο (για να εφαρμοστεί όχι από το 2019, αλλά από τη διετία 2020-21) καθώς η εκτίμηση, λέει, του οικονομικού του επιτελείου είναι ότι η επαναφορά του συντελεστή σε χαμηλά επίπεδα θα βοηθήσει στην αύξηση των κρατικών εσόδων!

Παράλληλα με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μία δέσμη κοινωνικών μέτρων με ορίζοντα τετραετίας.

Βέβαιη, για παράδειγμα, θα πρέπει να θεωρείται η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%, ενώ εξετάζεται και η μείωση του πρώτου συντελεστή στην φορολογική κλίμακα από το 22% στο 20%.

Στο φάσμα των μειώσεων μπαίνει σύμφωνα με πληροφορίες και ο, οδυνηρός για τον ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝΦΙΑ.

Στις εκπλήξεις τέλος που θα περιλαμβάνει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η ομιλία του κ. Τσίπρα, ανήκει η ανακοίνωση της κατάργησης του νόμου για την περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου που έχει ψηφιστεί να ισχύσει από την 1/1/2020 – κάτι που ενδεχομένως να έρθει «πακέτο» με την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις.

Και καλή προεκλογική χρονιά να έχουμε!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...