424
Ο Τραμπ θεώρησε ότι η Μέγκαν Μαρκλ είναι εχθρός του και έτσι τη... φιλοδώρησε με ένα χλευαστικό σχόλιο | Reuters/CreativeProtagon

Ο Τραμπ ειρωνεύεται τη Μέγκαν μετά το βίντεο: Εύχομαι στον Χάρι «καλή τύχη, θα την χρειαστεί»

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 13:10
Ο Τραμπ θεώρησε ότι η Μέγκαν Μαρκλ είναι εχθρός του και έτσι τη... φιλοδώρησε με ένα χλευαστικό σχόλιο
|Reuters/CreativeProtagon

Ο Τραμπ ειρωνεύεται τη Μέγκαν μετά το βίντεο: Εύχομαι στον Χάρι «καλή τύχη, θα την χρειαστεί»

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 13:10

Με ένα ειρωνικό σχόλιο εναντίον της Μέγκαν Μαρκλ απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο βίντεο στο οποίο η δούκισα του Σάσεξ και ο πρίγκιπας Χάρι παροτρύνουν τους αμερικανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου και να αγνοήσουν το τοξικό κλίμα και την εκστρατεία παραπληροφόρησης και μίσους.

Παρόλο που στο βίντεο δεν κατονόμασαν κάποιον υποψήφιο, πολλοί το είδαν ως παρότρυνση στους ψηφοφόρους να «μαυρίσουν» τον Τραμπ.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος  απάντησε ότι δεν ήταν ποτέ θαυμαστής της Μέγκαν, και ότι εύχεται «καλή τύχη» στον Χάρι γιατί «θα την χρειαστεί», χωρίς άλλη διευκρίνιση.

Η Μέγκαν έχει εκφραστεί αρνητικά για τον Τραμπ στο παρελθόν, αποκαλώντας τον μισογύνη και διχαστικό.

Στο επίμαχο βίντεο, που δεν φαίνεται να άρεσε ούτε στο Μπάκιγχαμ, η δούκισα λέει: «Κάθε τέσσερα χρόνια, μας λένε, “αυτές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της ζωής σας”. Αλλά οι τωρινές είναι στα αλήθεια. Οταν ψηφίζουμε, μπαίνουν σε εφαρμογή οι αξίες μας και ακούγονται οι φωνές μας. Η φωνή σας είναι η υπενθύμιση ότι η παρουσία σας είναι σημαντική και ότι σας αξίζει να ακουστείτε».

Στη συνέχεια, μιλά ο Χάρι: «Καθώς πλησιάζουμε τον Νοέμβριο, είναι ζωτικής σημασίας να απορρίψουμε τον λόγο μίσους, την παραπληροφόρηση και το αρνητικό κλίμα στο Διαδίκτυο».

Οι Βρετανοί εξεπλάγησαν από την εμφάνιση του Χάρι σε ένα βίντεο που απευθύνεται στους αμερικανούς ψηφοφόρους, καθώς η βασιλική οικογένεια εμφανίζεται παραδοσιακά ουδέτερη πολιτικά. Εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε: «Ο Δούκας δεν είναι πλήρες μέλος της βασιλικής οικογένειας και ό,τι σχόλιο κάνει, είναι προσωπική του υπόθεση».

Στο βίντεο ο Χάρι λέει: «Σε αυτές τις εκλογές, δεν θα μπορέσω να ψηφίσω στις ΗΠΑ. Αλλά ίσως πολλοί από εσάς δεν γνωρίζετε ότι δεν έχω μπορέσει ποτέ να ψηφίσω ούτε στη Βρετανία».

Ο δούκας του Σάσεξ παρότρυνε επίσης τους Αμερικανούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για το τι διαβάζουν στο Διαδίκτυο. «Οταν το καλό ξεπερνά το κακό (στο online περιεχόμενο), πολλοί, ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνουν, χάνουν την ικανότητά τους να είναι συμπονετικοί και να μπορούν να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση κάποιου άλλου. Είναι ώρα όχι μόνο να σκεφτούμε, αλλά και να δράσουμε».

Σύμφωνα με την Guardian, οι υποστηρικτές του πρίγκιπα δεν είδαν κάτι περίεργο στην εμφάνισή του αυτή, ούτε έδωσαν πολιτική χροιά στο μήνυμά του, αλλά τόνισαν ότι είναι μέρος της εκστρατείας του για την καταπολέμηση της τοξικότητας στο Internet.

Αλλοι όμως πιστεύουν ότι η ανάμειξή του στις αμερικανικές εκλογές δεν αρμόζει στη θέση του και του κλείνει την πόρτα για επιστροφή του στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας. Πράγμα που μάλλον δεν τον πολυενδιαφέρει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...