229
|

Ο Σκουρλέτης χαρακτηρίζει «αυτιστική» τη ΝΔ – ποιους προσβάλλει;

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2018, 18:31

Ο Σκουρλέτης χαρακτηρίζει «αυτιστική» τη ΝΔ – ποιους προσβάλλει;

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2018, 18:31

Μια νέα συνέντευξη υπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ —μετά από την περιβόητη του Παύλου Πολάκη για τους νεκρούς στο Μάτι που «θολώνουν την εικόνα» της κυβέρνησης—, έρχεται να προβληματίσει για το πώς αντιλαμβάνονται τα κυβερνητικά στελέχη τον δημόσιο λόγο αναφορικά με τους συνανθρώπους μας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έδωσε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αναφέρθηκε στον νέο φορέα για την Πολιτική Προστασία μετά τη συμφορά στο Μάτι, επικαλέστηκε τη λιτότητα για τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ ότι «είχαν ενσωματώσει στον τρόπο πολιτικής αναπαραγωγής τους την πρακτική των ρουσφετιών, την πολιτική εκείνη που διευκόλυνε την μικροαυθαιρεσία».

Επειτα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «τα πράγματα για την Ελλάδα είναι σαφώς πολύ πιο καλά και από το 2010 και από το 2015, οφείλουμε και μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι».

Κάποια στιγμή όμως η συζήτηση οδηγήθηκε στη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό το θέμα ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε την αντιπολίτευση «αυτιστική». Το χρησιμοποίησε προφανώς μειωτικά. Προσβάλλοντας έτσι, χιλιάδες συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν τον αυτισμό, οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους.

Βέβαια ο κ. Σκουρλέτης έσπευσε να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό λέγοντας πως «είτε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, είτε ολοκληρώνεται μια διαπραγμάτευση τα προηγούμενα χρόνια, είτε τώρα που αντιμετωπίζουμε μια εθνική τραγωδία και προσπαθούμε όλοι να συζητήσουμε για τις αναγκαίες αλλαγές και για τις πραγματικές αιτίες αυτής της μοιραίας πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, η ΝΔ μιλάει μόνο για εκλογές».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...