624
| Menelaos Myrillas / SOOC

Το sms του Μαξίμου με την επικοινωνιακή «γραμμή» για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2018, 13:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/08/2018, 17:45

Το sms του Μαξίμου με την επικοινωνιακή «γραμμή» για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2018, 13:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/08/2018, 17:45

Συγκεκριμένες οδηγίες για τα επιχειρήματα που θα ανέπτυσσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική περιέχει μήνυμα με οδηγίες που διακινήθηκε από το Μαξίμου την 1η Αυγούστου.

Σε αυτό φαίνεται καθαρά η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης για εξομάλυνση της κατάστασης, παρά τα όσα λένε τα ΜΜΕ, αλλά και η «ένεση» αισιοδοξίας προς τα στελέχη ότι «οι εκλογές δεν έχουν χαθεί»

Το sms, που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», διακινήθηκε από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικά για εσωτερική χρήση.

Κυκλοφόρησε 10 ημέρες μετά τη μαύρη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου, οπότε σημειώθηκε η πυρκαγιά στο Μάτι, και δύο μέρες πριν από την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και την καρατόμηση των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε αυτό, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, φαίνεται ο κυβερνητικός επικοινωνιακός μηχανισμός διακίνησε φράσεις όπως «επιχείρηση μπουλντόζα» και «τα αυθαίρετα φταίνε για τους νεκρούς», φράσεις που είδαμε σε τίτλους εφημερίδων και σε λογαριασμούς social media.

Οι οδηγίες μοιράστηκαν όταν ήδη το Μαξίμου είχε αποφασίσει να αναστείλει την απαγόρευση στα στελέχη του να εμφανίζονται σε συζητήσεις στην τηλεόραση και τα ραδιόφωνα.

Τι λένε οι οδηγίες

Στη ντιρεκίτβα του Μαξίμου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η κατάσταση εξομαλύνεται σε αντίθεση με τα όσα λένε τα ΜΜΕ» και ότι «οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής».

Διαβάζουμε ακόμη αυτό που ακούσαμε κατά κόρον ότι «η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη».

Εντύπωση όμως προκαλεί η αναφορά για τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι «όλοι είναι απέναντί μας, η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων και μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει». Αλλά και η αναφορά ότι «αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις εκλογές και τα άλλα ανοιχτά ζητήματα, το sms αναφέρει ότι «το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της» και το «οι εκλογές δεν έχουν χαθεί, μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι».

Οι οδηγίες αναλυτικά:

  • Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.
  • Ολοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.
  • Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.
  • Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.
  • Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.
  • Ολοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.
  • Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.
  • Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.
  • Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.
  • Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.

Η διάψευση του Μαξίμου

Με αρκετή ώρα καθυστέρηση, που και αυτό μπορεί να έχει τη σημασία του, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής ανακοίνωση διάψευσης.

«Ενα πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS, που αποδίδεται στο Μέγαρο Μαξίμου, φιλοξενεί σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Έσπευσε μάλιστα να το αναπαράγει, σαν έτοιμος από καιρό, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για «αποβράσματα» του ΣΥΡΙΖΑ.

» Η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και η προβοκάτσια, έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης.

»Εκείνο που ξεχνούν, και θα τους το θυμίσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, είναι ότι τέτοια άθλια μέσα, το μόνο που αποκαλύπτουν είναι η αθλιότητα όσων τα χρησιμοποιούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...