200
| Theodore Manolopoulos / Presidency Handout / SOOC

O Nτογιάκος ζήτησε από τον ΟΣΕ τους φακέλους για όλα τα δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2023, 16:01
|Theodore Manolopoulos / Presidency Handout / SOOC

O Nτογιάκος ζήτησε από τον ΟΣΕ τους φακέλους για όλα τα δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2023, 16:01

Με έγγραφη παραγγελία του, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε από τον μεταβατικό διοικητή και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΕ ΑΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, να αποσταλούν όλοι οι φάκελοι  για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια σε όλο το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οπως αναφέρεται στην παραγγελία του κ. Ντογιάκου, η διοίκηση του ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει την ανωτάτη Εισαγγελική Αρχή, πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έχουν σημειωθεί τα τελευταία 15 χρόνια, πού έγιναν, πόσα θύματα υπήρχαν – πόσοι έχασαν τη ζωή τους και πόσοι τραυματίστηκαν- καθώς και που κατέληξε η αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαιτίους.

Η ενέργεια αυτή του κ. Ντογιάκου αποσκοπεί στο να ελεγχθεί, αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν για τα δυστυχήματα των τελευταίων 15 ετών ήταν οι προσήκουσες ή μήπως εκτός από εκείνους που πιθανά διώχθηκαν ποινικά ή καταδικάστηκαν ή αθωώθηκαν, υπήρχαν και άλλα άτομα στους οποίους οι έρευνες δεν στράφηκαν και οι σχετικές δικογραφίες πρέπει να επαναξιολογηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντιογιάκος έχει ζητήσει και μελετά τον φάκελο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης, τον Μάιο του 2017, με τέσσερις νεκρούς και 10 τραυματίες, για το οποίο δικάστηκε μόνον ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του δυστυχήματος και ο οποίος αθωώθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...