378
O Μακρόν πυγμαχεί -λέμε τώρα- με έναν αθλητή στο Σεν Ντενίς | Francois Mori/Pool via REUTERS

Ο Μακρόν παίζει μπουνιές για τις ψήφους του Μελανσόν

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2022, 10:30
O Μακρόν πυγμαχεί -λέμε τώρα- με έναν αθλητή στο Σεν Ντενίς
|Francois Mori/Pool via REUTERS

Ο Μακρόν παίζει μπουνιές για τις ψήφους του Μελανσόν

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2022, 10:30

Μολονότι η τηλεμαχία με τη Μαρίν Λεπέν, το πολυαναμενόμενο débat présidentiel της Μ. Τετάρτης, πέρασε χωρίς απώλειες για τον Εμανουέλ Μακρόν —τουναντίον κάποιες πόζες και ατάκες του έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς στα social media—, ο πρόεδρος της Γαλλίας συνεχίζει να μάχεται για την τελευταία ψήφο, κυρίως για τις ψήφους του Ζαν Λικ Μελανσόν, του ριζοσπάστη αριστερού που βγήκε τρίτος στις κάλπες της 10ης Απριλίου.

«Για μένα τίποτα δεν έχει κριθεί. Καλώ όλους όσοι με στηρίζουν να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Γάλλους», είπε τη Μ. Πέμπτη ο Εμανουέλ Μακρόν, επισκεπτόμενος το Σεν Ντενί. Η επιλογή της περιοχής δεν είναι καθόλου τυχαία. Πρόκειται για ένα προάστιο στα βόρεια του Παρισιού, με χαρακτηριστικά γκέτο. Και εκεί ο Ζαν Λικ Μελανσόν, υποψήφιος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» έλαβε περί το 60% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά την πολυσυζητημένη εικόνα με το αποκαλυπτικό δασύτριχο στήθος στη Μασσαλία, σκηνοθετήθηκε και μια έξυπνη προεκλογική δραστηριότητα του προέδρου στα περίχωρα του Παρισιού: ο Μακρόν επισκέφτηκε αθλητικό κέντρο της περιοχής, το γήπεδο Ωγκίστ Ντελόν και όπως αναφέρθηκε «ανταποκρίθηκε» σε πρόσκληση αθλητή της πυγμαχίας, φόρεσε γάντια του μποξ και αντάλλαξε κάποια χτυπήματα μαζί του.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, ο Μακρόν θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών την προσεχή Κυριακή, εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinionway-Kea Partners για την Les Echos και το Radio Classique. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 72%.

Ωστόσο, τα επτά εκατ. ψηφοφόρων του Μελανσόν παραμένουν ένα αίνιγμα. Όπως σημείωσε το Euronews, πάνω από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων της «Ανυπότακτης Γαλλίας», σκοπεύουν να ψηφίσουν τον Εμμανουέλ Μακρόν, όμως περισσότεροι από τους μισούς είναι ακόμη αναποφάσιστοι. Και ο ίδιος ο Μελανσόν, μολονότι ζήτησε να μην υπάρξει ούτε μία ψήφος στην Ακρα Δεξιά, αρνήθηκε να στηρίξει τον πρόεδρο, προσβλέποντας σε μια «συγκατοίκησή» τους στην εξουσία μετά και τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...