476
O Αλ. Τσίπρας στο Ηράκλειο, όπου μετέβη κατευθείαν από τις Βρυξέλλες | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ ΓτΠ/ ANDREA BONETTI

Ο Τσίπρας παρακαλάει τους ψηφοφόρους: «Φέρτε άλλον έναν μαζί σας»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 08:00
O Αλ. Τσίπρας στο Ηράκλειο, όπου μετέβη κατευθείαν από τις Βρυξέλλες
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ ΓτΠ/ ANDREA BONETTI

Ο Τσίπρας παρακαλάει τους ψηφοφόρους: «Φέρτε άλλον έναν μαζί σας»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 08:00

Το ότι δεν γυρίζει το «ματς» δεν το εμπεδώσαμε μόνο εμείς –δεν υπάρχει μία (1) δημοσκόπηση που να μην προεξοφλεί ευρεία νίκη της ΝΔ– αλλά το κατάλαβαν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ύστατη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να μην αυξηθεί η διαφορά στις 7 Ιουλίου, να μη συντριβεί το κυβερνών κόμμα με περισσότερο από 9,35%, με το οποίο ηττήθηκε στις ευρωεκλογές τις της 26ης Μαΐου.

Αυτό φάνηκε από τις κινήσεις του ίδιου του κ. Τσίπρα το τελευταίο 24ωρο.

Πρώτα εγκατέλειψε την έκτακτη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να επιστρέψει άρον άρον στην Ελλάδα για να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία (εδώ). Ορισε μάλιστα εκπρόσωπο της χώρας στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τις κορυφαίες θέσεις της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας τον ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ –φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν κάποιος πολιτικός αντίπαλος της Δεξιάς τολμούσε να κάνει κάτι αντίστοιχο;

Επειτα ο κ. Τσίπρας πήγε να μιλήσει στο Ηράκλειο. Εκεί, η συγκέντρωση άργησε να αρχίσει λόγω μικρής προσέλευσης κόσμου. Οταν τελικά μαζεύτηκε ένα κάποιο πλήθος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι προεκλογική συγκέντρωση μεγαλύτερη από αυτή του Μαΐου και αυτό του δίνει ελπίδα και σιγουριά. Ως γνωστόν η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Υστερα όμως έφτασε στο σημείο να παραλληλίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου! «Είμαστε περήφανοι γιατί πάντα στην ιστορία της Ελλάδας, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου ως σήμερα, όποτε αυτή η παράταξη κλήθηκε να διαχειριστεί εθνικά θέματα, έβαλε πάντοτε μπροστά τη πατρίδα και το συμφέρον του τόπου», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να οικειοποιηθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και τον Βενιζέλο! Ο ΣΥΡΙΖΑ. Τον Βενιζέλο…

Το σημείο όμως που κατέδειξε την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του για το βράδυ της 7ης Ιουλίου και το αποτέλεσμα ήταν εκεί όπου ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά παρακάλεσε τους οπαδούς του να φέρουν «άλλον έναν μαζί» στις κάλπες.

«Η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας, καταφέρει να πείσει άλλον έναν να έρθει στη κάλπη» είπε επί λέξει ο κ. Τσίπρας στο Ηράκλειο. Ηταν μια τελευταία ίσως προσπάθεια του Πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει το πιο δύσκολο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό της αποχής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν ότι υπάρχει ακόμα μια «δεξαμενή» ψηφοφόρων, ίσως και ενός εκατομμυρίου. Για να βρεθεί αυτή η «δεξαμενή» επιστρατεύουν μια αριθμητική που τους βολεύει. Λένε ότι στις πρόσφατες ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από 1,343 εκατ. πολίτες ενώ τον Ιανουάριο του 2015 είχε ψηφιστεί από 2,246 εκατ. Αλλά αυτοί οι πολίτες έχουν πια φύγει. Και ο κίνδυνος δεν είναι να μην επιστρέψουν αυτοί που γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μην πάνε να ψηφίσουν ούτε και αυτοί που έμειναν. Το τέχνασμα με τις εκλογές στις 7 Ιουλίου, μεσούσης της τουριστικής σεζόν, φαίνεται να έχει εκπυρσοκροτήσει για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και τώρα ακούγεται να εκλιπαρεί: «Το σύνθημά μας, αυτές τις πέντε τελευταίες ημέρες, είναι κανένας μόνος του στην κάλπη».

Επόμενη προσπάθεια του κ. Τσίπρα η συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...