208
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη συνεδρίαση κομματικού οργάνου | KCNA via REUTERS

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κέρδισε και τον κορονοϊό – «Τον κρατήσαμε έξω από τη Βόρεια Κορέα!»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2020, 07:43
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη συνεδρίαση κομματικού οργάνου
| KCNA via REUTERS

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κέρδισε και τον κορονοϊό – «Τον κρατήσαμε έξω από τη Βόρεια Κορέα!»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2020, 07:43

Μία χώρα είναι αυτή που κατάφερε να σταματήσει την εισχώρηση του κορονοϊού στην επικράτειά της. Δεν είναι άλλη από την Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως περηφανεύτηκε ο ίδιος σε συνάντηση του πολιτικού γραφείου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

«Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κακοήθους ιού και διατηρήσαμε μια σταθερή κατάσταση κατά της επιδημίας παρά την παγκόσμια υγειονομική κρίση, που αποτελεί μια λαμπρή επιτυχία για εμάς», δήλωσε σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Προειδοποίησε ωστόσο ενάντια στον εφησυχασμό και την χαλάρωση στην προσπάθεια κατά της επιδημίας και προέτρεψε τους Βορειοκορεάτες να παραμείνουν σε «μέγιστη επιφυλακή».

Η Βόρεια Κορέα άνοιξε εκ νέου τα σχολεία, αλλά διατήρησε την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας τόνισε την Τετάρτη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Παρόλο που η απομονωμένη χώρα δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα κρούσμα Covid-19, το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της χώρας ανέφερε ότι και οι 922 άνθρωποι που έχουν εξετασθεί μέχρι στιγμής διαγνώστηκαν αρνητικοί στον ιό. Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως χειριστές φορτίων σε λιμάνια και χερσαία σύνορα, μπαίνουν συχνά σε καραντίνα για παρακολούθηση.

Στη σύγκληση του πολιτικού γραφείου συζητήθηκε επίσης η ανέγερση του Γενικού Νοσοκομείου της Πιονγιάνγκ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα. Ο Κιμ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο και ευχαρίστησε τους οικοδόμους που προχώρησαν τις εργασίας μέσα σε δυσμενείς συνθήκες.