224
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και δεξιά του η Κιμ Γιο Γιονγκ στην τελετή εγκαινίων ενός εργοστασίου λιπασμάτων. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA η εικόνα είναι από την Πρωτομαγιά | KCNA via Reuters

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κιμ έπειτα από τρεις εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2020, 09:05
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και δεξιά του η Κιμ Γιο Γιονγκ στην τελετή εγκαινίων ενός εργοστασίου λιπασμάτων. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA η εικόνα είναι από την Πρωτομαγιά
|KCNA via Reuters

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κιμ έπειτα από τρεις εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2020, 09:05

Με μια δημοσια εμφάνιση, έχοντας διαρκώς στο πλευρό του την αδελφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ, — έχει και αυτό τη σημασία του— ο δικτάτορας της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διελυσε τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του, το Σάββατο.

Ο 36χρονος Κιμ, εμφανιζόταν μέχρι και μία ημέρα πριν ως βαριά ασθενής ή ακόμα και νεκρός από ΜΜΕ και τρίτους, καθώς η παρατεταμένη απουσία του από δημόσιες εκδηλώσεις είχε πυροδοτήσει τις σχετικές φήμες.

Στο πιο περίκλειστο και μυστικοπαθές κράτος του κόσμου, αξιόπιστη πληροφόρηση ήταν αδύνατο να υπάρξει και έτσι πολλά ΜΜΕ, ακόμα και προσκείμενα στο Πεκίνο τον μοναδικό προνομιακό συνομιλητή της Πιονγιάνγκ, επέμεναν ότι ο Κιμ είναι κλινικά νεκρός μετά από μια δύσκολη επέμβαση στην καρδιά και πως ετοιμάζεται να αναλάβει την εξουσία η Κιμ Γιο Γιονγκ (αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να το ξεχάσουμε).

Ο Κιμ κόβει την κορδέλα. Αριστερά η αδελφή του Κιμ Γιο Γιονγκ

Τελικά το απολύτως ελεγχόμενο από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ πρακτορείο ειδήσεων KCNA δημοσίευσε το Σάββατο εικόνες του Κιμ Γιονγκ Ουν να εγκαινιάζει εργοστάσιο λιπασμάτων βορείως της πρωτεύουσας, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του έπειτα από τρεις εβδομάδες.

Τα εγκαίνια έγιναν, κατά τα φαινόμενα, την Πρωτομαγιά.

Μάλιστα στις σχετικές επιγραφές υπήρχε ευδιάκριτη και η ημερομηνία: 1.5.2020, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το πότε έγινε η εμφάνιση του δικτάτορα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...