259
Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν μιλάει, πριν από την εξαφάνισή του, στη βορειοκορεατική τηλεόραση | Reuters

Θρίλερ με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν: «Νεκρός κατά 99%» λέει βορειοκορεάτης πολιτικός

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2020, 18:23
Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν μιλάει, πριν από την εξαφάνισή του, στη βορειοκορεατική τηλεόραση
|Reuters

Θρίλερ με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν: «Νεκρός κατά 99%» λέει βορειοκορεάτης πολιτικός

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2020, 18:23

Με τα σενάρια για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν να πληθαίνουν και να εμφανίζονται διαρκώς στη δημοσίοτητα νέες, διαφορετικές πληροφορίες για την κατάστασή του, οι οποίες δεν μπορούν να επαληθευτούν, έρχεται ένας βορειοκορεάτης βουλευτής που έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα και ισχυρίζεται πως ο βορειοκορεάτης ηγέτης είναι «κατά 99% νεκρός».

Ο Τζι Σεόνγκ-Χο έφτασε προ ημερών στο σημείο να ισχυριστεί πως ο Κιμ «έχασε τη ζωή του μετά από επιπλοκές σε χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη».

Ο βορειοκορεάτης πολιτικός ανέφερε, μάλιστα, στις δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, πως οι Αρχές της χώρας θα ανακοινώσουν τον θάνατο του ηγέτη τους μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο, όπως αναφέρει το Vice.

«Αναρωτήθηκα για πόσο καιρό θα μπορούσε να αντέξει μετά από καρδιαγγειακή επέμβαση. Έχω ενημερωθεί ότι ο Κιμ πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Τζι και συνέχισε: «Δεν είναι 100% σίγουρο, αλλά μπορώ να πω ότι η πιθανότητα είναι στο 99%. Πιστεύεται ότι η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο ζήτημα διαδοχής».

Ο Τζι Σονγκ-Χο δεν αποκάλυψε την πηγή των πληροφοριών του και ο ισχυρισμός του δεν μπορεί να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή, ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι η αδερφή του βορειοκορεάτη ηγέτη, η Κιμ Γιο Γιόνγκ, είναι πιθανό να αναλάβει τα καθήκοντά του σε περίπτωση θανάτου του.

Θυμίζουμε πως ο Ουν ήταν απών από τον εορτασμό των γενεθλίων του παππού του, του ιδρυτή του καθεστώτος, Κιμ Ιλ Σουνγκ, στις 15 Απριλίου, πυροδοτώντας τις πρώτες εικασίες για την υγεία του.

Ο 36χρονος δικτάτορας φέρεται να υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 12 Απριλίου στο θέρετρο Χουνγκσάν του Όρους Κουμγκάνγκ και ανάρρωνε σε μια βίλα.