201
Ο επί τριετία πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργος Μιχελής | φωτ. αρχείου

Ο Γιώργος Μιχελής νέος πρόεδρος στην Attica Bank

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 11:04
Ο επί τριετία πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργος Μιχελής
|φωτ. αρχείου

Ο Γιώργος Μιχελής νέος πρόεδρος στην Attica Bank

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 11:04

Ο πρώην πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  Γιώργος Μιχελής αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην Attica Bank, κατόπιν σχετικής  συμφωνίας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και της κυβέρνησης.

Ο κ. Μιχελής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο έχοντας διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην Bancpost, θυγατρική της Eurobank στη Ρουμανία, γενικός διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και εκτελεστικός αντιπρόεδρος και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.

Εχει διατελέσει διοικητικός διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ήταν μέλος σε διοικητικά συμβούλια και εκτελεστικές επιτροπές πολλών χρηματοπιστωτικών και θεσμικών οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2015 έως το 2018 ήταν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Την Πέμπτη στην Τράπεζα Αττικής πραγματοποιήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, με θέμα τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για την εκλογή νέας διοίκησης, μετά την παραίτηση του προέδρου Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Η παραίτηση του κ. Ρουμελιώτη από τη θέση του προέδρου ήταν αναμενόμενη λόγω της επεισοδιακής άσκησης των καθηκόντων του ως πρόεδρου της Τράπεζας Αττικής, με αποκορύφωμα τη χειροδικία εις βάρος του διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη.

Για το θέμα είχε αποφανθεί ήδη η ΤτΕ μετά και τη σύμφωνη γνώμη του SSM, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Ρουμελιώτη (με αποστολή σειράς εξωδίκων). Τελικά όμως, υποχρεώθηκε σε παραίτηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...