268
Ο υπουργός Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων (φωτογραφία αρχείου) | Nick Paleologos / SOOC

O Γαβρόγλου καταργεί τα ταξίδια των μαθητών στο εξωτερικό!

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 19:31
Ο υπουργός Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων (φωτογραφία αρχείου)
|Nick Paleologos / SOOC

O Γαβρόγλου καταργεί τα ταξίδια των μαθητών στο εξωτερικό!

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 19:31

Νέο αλαλούμ προκαλεί στον χώρο της Παιδείας απόφαση του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία καταργούνται σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό για να μην αδικηθούν μαθητές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου τον περασμένο Δεκέμβριο προκάλεσε μία χαοτική κατάσταση, καθώς τινάζονται στον αέρα συμφωνίες μορφωτικού περιεχομένου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, «οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πλέον δεν επιτρέπονται. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων». Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν καταργηθεί οι μετακινήσεις μαθητών στα πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, άρα δεν επηρεάζονται οι μετακινήσεις μαθητών στο πλαίσιο προγραμμάτων όπως το Erasmus.

Το υπουργείο προχώρησε σε αυτήν την κίνηση με την αιτιολογία ότι κάποιοι μαθητές αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε αυτά τα ταξίδια, κάτι που αντικρούουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων που πλήττονται περισσότερο από αυτή την εξέλιξη, καθώς στήριζαν πολλά προγράμματά τους σε αυτά τα ταξίδια. Εφεξής το υπουργείο επιτρέπει τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και τις αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά σχολεία της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας όπου θα είχαν τα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.

Η εγκύκλιος, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αποτελεί απάντηση σε έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Π.Ε. & Δ.Ε. Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και σε πλήθος προφορικών ερωτημάτων από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από όλη την ελληνική περιφέρεια, μέσω των οποίων ζητούνται διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις στο εξωτερικό.

Η εν λόγω απαγόρευση ορίζεται σε διευκρινιστική απάντηση που έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Αγγελόπουλος στο τέλος Νοεμβρίου, ύστερα από σχετικό ερώτημα Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας.

Η εγκύκλιος βασίζεται σε υπουργική απόφαση από τις 6 Μαρτίου 2017.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...