369
Το αν ο Τραμπ πράγματι θα «επιστρέψει» στην πλατφόρμα η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πολιτική του άνοδο δεν είναι σαφές | REUTERS/Joshua Roberts

Ο Ελον Μασκ επανέφερε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2022, 10:29
Το αν ο Τραμπ πράγματι θα «επιστρέψει» στην πλατφόρμα η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πολιτική του άνοδο δεν είναι σαφές
|REUTERS/Joshua Roberts

Ο Ελον Μασκ επανέφερε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2022, 10:29

Ο Ελον Μασκ αποκατέστησε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, αφού χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης ψήφισαν οριακά υπέρ της επαναφοράς του πρώην προέδρου.

Περισσότερα από 15 εκατομμύρια προφίλ ψήφισαν, με το «ναι» να κερδίζει με 51,8%. «Ο κόσμος μίλησε. Ο Τραμπ θα επιστρέψει», έγραψε ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter σε ανάρτησή του.

«Vox Populi, Vox Dei», πρόσθεσε στο ίδιο tweet. Το λατινικό ρητό σημαίνει: «Η φωνή του λαού είναι η φωνή του Θεού».

Ο λογαριασμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ήταν εκ νέου προσβάσιμος το βράδυ του Σαββάτου μετά την απόφαση του Ελον Μασκ να αρθεί η αναστολή της λειτουργίας του, η οποία είχε αποφασιστεί μετά την αιματηρή επίθεση οπαδών του στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε πει για πρώτη φορά τον Μάιο ότι σχεδίαζε να αναστείλλει το μπλοκάρισμα του προφίλ του Τραμπ, αν και προσπάθησε να καθησυχάσει χρήστες και διαφημιστές ότι λέγοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα ληφθεί εφόσον γνωμοδοτήσει σχετικά μια επιτροπή εποπτείας περιεχομένου η οποία θα αποτελείται από άτομα με «διαφορετικές απόψεις».

Είχε συμπληρώσει ότι κανένας λογαρισαμός που είχε μπλοκαριστεί δε θα «ξεπάγωνε» πριν από τη σύγκληση της επιτροπής αυτής και προτού καταρτιστεί μια «σαφής διαδικασία για το πώς θα συμβαίνει αυτό».

Δεν είναι γνωστό αν υπήρξε κάποια συνεδρίαση της παραπάνω επιτροπής, έγραψε η Telegraph.

Τι θα κάνει ο Τραμπ;

Στο μεταξύ, το αν ο Τραμπ πράγματι θα «επιστρέψει» στην πλατφόρμα η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πολιτική του άνοδο δεν είναι σαφές, προσέθεσε η βρετανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ο πρώην αμερικανός πρόεδρος δεν εμφανίστηκε πρόθυμος για κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Τραμπ απάντησε το Σάββατο ότι δεν βλέπει «κανένα λόγο» για κάτι τέτοιο και ανέφερε ότι θα παραμείνει ενεργός στην πλατφόρμα Truth Social η οποία αναπτύχθηκε από εταιρεία ιδοκτησίας του και η οποία τα πηγαίνει «εξαιρετικά καλά», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Τραμπ, ο οποίος την Τρίτη ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητα του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της χώρας το 2024, επαίνεσε τον Μασκ και είπε ότι πάντα τον συμπαθούσε αλλά και ότι το Twitter μαστίζεται από μεγάλα προβλήματα, μεταξύ των οποίων το μεγάλο πλήθος των λεγόμενων bots –πρόκειται για τις γνωστές στρατιές των ψεύτικων λογαριασμών του Μέσου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...