318
Τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο έκλεισαν έως τη Δευτέρα και απαγορεύθηκε η είσοδος στους εργαζομένους | REUTERS/Carlos Barria

Χάος στο Twitter του Μασκ: Χιλιάδες απολύσεις και παραιτήσεις εργαζομένων – έκλεισαν τα γραφεία

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 13:22
Τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο έκλεισαν έως τη Δευτέρα και απαγορεύθηκε η είσοδος στους εργαζομένους
|REUTERS/Carlos Barria

Χάος στο Twitter του Μασκ: Χιλιάδες απολύσεις και παραιτήσεις εργαζομένων – έκλεισαν τα γραφεία

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 13:22

Εκατοντάδες εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την Twitter Inc μετά το τελεσίγραφο του Eλον Μασκ που επιβάλλει σε όσους «επέζησαν» του πρώτου κύματος μαζικών απολύσεων να συμφωνήσουν σε άνευ όρων, σκληρή και πολύωρη απασχόληση, διαφορετικά να φύγουν.

Η 24ωρη προθεσμία που έθετε το τελεσίγραφο του Μασκ για τους εργαζομένους να κάνουν κλικ στο κουτάκι «αποδέχομαι» τους όρους του -στους οποίους δεν αναφερόταν πόσες ώρες ήθελε να εργάζονται καθημερινά- έληξε το απόγευμα της Πέμπτης.

Τρεις εβδομάδες μετά την εξαγορά του Twitter από τον ιδιόρρυθμο μεγιστάνα, δύο εβδομάδες μετά την απόλυση σχεδόν 3.700 εργαζομένων, που προστίθενται στους 700 που είχαν παραιτηθεί ήδη το καλοκαίρι όταν έγινε γνωστό ποιος θέλει να αγοράσει την εταιρεία, ήρθε η ώρα για εκατοντάδες ακόμα υπαλλήλους της να αποχωρήσουν.

Ηδη πολλοί παραιτήθηκαν ενώ άλλοι δεν απάντησαν καν στο τελεσίγραφο του Μασκ και περιμένουν την απόλυσή τους.

Συνολικά, η εταιρεία αναμένεται να χάσει το 75% των εργαζομένων που της έχουν απομείνει μετά τις πρόσφατες απολύσεις.

Χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας, πρώην συνεργάτες της, αναλυτές και δημοσιογράφοι, έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν έχει έρθει το τέλος του Twitter, ενώ πολλοί αναρτούν χιουμοριστικά tweets με κηδείες, τον Τιτανικό κλπ.

Ο Μασκ βέβαια, δεν πτοείται. Δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις παραιτήσεις: «Θα μείνουν οι καλύτεροι. Μόλις σπάσαμε ένα ακόμη ρεκόρ χρήσης, όλων των εποχών», έγραψε.

Χθες το απόγευμα, η Twitter Inc προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι τα γραφεία της εταιρείας, στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και θα απαγορεύεται κάθε πρόσβαση «για τους φόβους πρόκλησης δολιοφθοράς», καθώς τα περισσότερα έχουν αδειάσει…

«Τα γραφεία θα ξανανοίξουν στις 21 Νοεμβρίου. Ευχαριστούμε για την ευελιξία σας…», πληροφορούσε εσωτερικό μήνυμα.

Λίγη ώρα αργότερα, στην πρόσοψη του κτιρίου της εταιρείας, προβλήθηκαν μηνύματα εναντίον του Μασκ, αποκαλώντας τον «κερδοσκόπο του απαρτχάιντ, ανώτατο παράσιτο, ρατσιστή, μεγαλομανή» και πολλά άλλα.

Κι όλα αυτά, ενώ την ημέρα της εξαγοράς, ο Μασκ διέψευδε δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ, που ανέφεραν ότι ο νέος ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας δεν σκόπευε να προχωρήσει σε απολύσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...