167
Ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου επί Ντόναλντ Τραμπ, Σον Κόνλεϊ | EPA/Chris Kleponis / POOL

Ο Μπάιντεν απομάκρυνε τον γιατρό του Τραμπ που τα έβλεπε όλα καλά

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 21:48
Ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου επί Ντόναλντ Τραμπ, Σον Κόνλεϊ
|EPA/Chris Kleponis / POOL

Ο Μπάιντεν απομάκρυνε τον γιατρό του Τραμπ που τα έβλεπε όλα καλά

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 21:48

Με απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απομακρύνθηκε από τη θέση του ως επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου ο Σον Κόνλεϊ, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο κριτικής για την παραπλανητική εικόνα που έδινε για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Οταν ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είχε νοσηλευτεί το περασμένο φθινόπωρο με Covid-19, ο Κόνλεϊ έδινε στους δημοσιογράφους μια συστηματικά καλή εικόνα για τον πρόεδρο. Μεταξύ άλλων αρνείτο να πει αν ο Τραμπ έχει λάβει οξυγόνο.

Ηταν επίσης αυτός που είχε εισηγηθεί τη θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο για την ελονοσία το οποίο όχι μόνο δεν θεωρείται αποτελεσματικό για την Covid-19, αλλά μπορεί να έχει και επικίνδυνες παρενέργειες. Τον Ιούνιο η FDA, η υπηρεσία που αδειοδοτεί τη χρήση φαρμάκων, αναίρεσε την άδεια έκτακτης χρήσης υδροξυχλωροκίνης για τους ασθενείς με Covid.

Τον Κόνλεϊ αντικαθιστά ο δρ. Κέβιν Ο’Κόνορ, προσωπικός γιατρός του Τζο Μπάιντεν από το 2009 και απόστρατος με τον βαθμό του συνταγματάρχη. Ο αποπεμφθείς θα διδάξει στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ανέφερε το Business Insider.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...