287
Ο Σον Κόνλεϊ μιλά στους δημοσιογράφους | Reuters

«Δεν είναι πλέον μεταδοτικός ο Τραμπ», δήλωσε ο γιατρός του

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2020, 10:37
Ο Σον Κόνλεϊ μιλά στους δημοσιογράφους
|Reuters

«Δεν είναι πλέον μεταδοτικός ο Τραμπ», δήλωσε ο γιατρός του

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2020, 10:37

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον μεταδοτικός, δήλωσε ο γιατρός του, Σον Κόνλεϊ, εννέα ημέρες μετά τη θετική διάγνωση του προέδρου των ΗΠΑ με COVID-19.

«Απόψε, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εκτός από το γεγονός ότι ο πρόεδρος πληροί όλα τα κριτήρια των CDC για ένα ασφαλές τέλος της απομόνωσης, με σημερινά αναγνωρισμένα πρότυπα, δεν θεωρείται πλέον επικίνδυνο να μεταδώσει (τον ιό) σε άλλα άτομα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Κόνλεϊ.

Λίγο νωρίτερα, είχε προηγηθεί εμφάνιση-σόου του προέδρου στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, από όπου μίλησε για 15 λεπτά -αντί των προγραμματισμένων 30- για τον «κινεζικό ιό», λέγοντας ότι «αρχίζει να εξαφανίζεται». Την ίδια ημέρα, οι ΗΠΑ μέτραγαν 915 νεκρούς και 214.000 συνολικά.

«Τα ποσοστά του θα επανέρθουν»

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι Times, είναι ακόμα πολύ νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη για μη επανεκλογή του Τραμπ, παρόλο που τα ποσοστά του έπεσαν τις τελευταίες ημέρες στις δημοσκοπήσεις.

«Θα επιστρέψουν σύντομα εκεί που ήταν πριν τη διάγνωσή του με κορονοϊό. Μην βιάζεστε. Μπορεί να έχασε μερικές ημέρες από την προεκλογική του εκστρατεία, αλλά θα βγει πάλι στον δρόμο», σημειώνει ο Μακ Μακόγιακ, σύμβουλος των Ρεπουμπλικάνων.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τραμπ δείχνει να είναι καλά και επαναλαμβάνει ότι αισθάνεται περίφημα, καλύτερα και από ό,τι πριν 20 χρόνια.

Είναι αποτέλεσμα των στεροειδών φαρμάκων που του χορήγησαν για τον κορονοϊό, λέει η Σελίν Γκάουντερ, λοιμωξιολόγος στο πανεπιστήμιο του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. «Η δεξαμεθαζόνη έχει παρενέργειες ειδικά σε γηραιότερα άτομα. Εξαφανίζει τους κάθε λογής πόνους, χαρίζει τόνους ενέργειας στον ασθενή, τον κάνει να αισθάνεται ότι βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Μπορεί να δείτε μία αίσθηση μεγαλείου στον ασθενή, περισσότερο από ό,τι συνηθίζει. Μπορεί να παρουσιάσει αϋπνίες, ψύχωση, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά στα όρια του μανιακού, παρορμητισμό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...