295
|

Με Παπαρήγα και Μικρούτσικο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 10:42

Με Παπαρήγα και Μικρούτσικο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 10:42

H επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών έθεσε όλα τα κόμματα σε ύψιστη ετοιμότητα. Το ΚΚΕ έδειξε μάλιστα τα ταχύτερα αντανακλαστικά. Το βράδυ της Δευτέρας διοργανώθηκε στον Περισσό εκδήλωση –ως ελληνικό γλέντι το περιέγραψαν– με την οποία δόθηκε το σήμα έναρξης του προεκλογικού αγώνα για τις εθνικές κάλπες.

Στη γιορτή στο επονομαζόμενο Σπίτι του Λαού συμμετείχαν όλοι οι φίλοι του κόμματος –βουλευτές, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και οπαδοί– και το μήνυμα το έστειλε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σήμερα είναι και ουσιαστικά η πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι απόψε. Είναι πολύ σημαντικό ότι εκατοντάδες άνθρωποι που συμπαραταχτήκαμε μαζί, που συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, βρίσκονται απόψε εδώ. Μας γεμίζει ελπίδα, αισιοδοξία, ότι η μάχη της 7ης Ιούλη θα δοθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις, για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και τον λαό» είπε ο κ. Κουτσούμπας, για να συνεχίσει:

»Ολοι μας ξέρουμε ότι τα δύσκολα δεν τελείωσαν, είναι μπροστά μας. Όλοι ξέρουμε ότι ευθύνονται όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα από τα κόμματα του κατεστημένου. Όλοι ξέρουμε επίσης και διαισθανόμαστε ότι τα αναχώματα που στήνονται κάθε φορά πριν τις εκλογές, όπως εμφανίζονται έτσι και εξαφανίζονται το επόμενο διάστημα. Αυτό που είναι παρόν, αυτό που είναι εδώ, θα είναι πάντα εδώ δίπλα στο λαό, στήριγμα της λαϊκής πάλης, είναι μόνο το ΚΚΕ.

» Στις 7 του Ιούλη λοιπόν, να δώσουμε αυτή τη μάχη, έτσι ώστε να υπάρξει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή, που θα υπερασπιστεί τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, θα δυναμώσει τους λαϊκούς αγώνες, για να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στον λαό μας».

Η βραδιά δεν ήταν μόνο εορταστική αλλά παρήγαγε και πολιτικές ειδήσεις: ανακοινώθηκαν η Αλέκα Παπαρήγα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και στην τελευταία τιμητική θέση ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.