388
Συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών και φορώντας αλεξίσφαιρο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται στο ΜΟΔ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Αναγνωστόπουλος απολογείται στο δικαστήριο – στη «μαύρη» επέτειο της δολοφονίας της Καρολάιν

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 09:46
Συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών και φορώντας αλεξίσφαιρο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται στο ΜΟΔ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Αναγνωστόπουλος απολογείται στο δικαστήριο – στη «μαύρη» επέτειο της δολοφονίας της Καρολάιν

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 09:46

Είναι μια μακάβρια ειρωνεία. Καθώς συμπληρωνόταν ακριβώς ένας χρόνος από την άγρια δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς –στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά που στις 11 Μαΐου 2021 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο– ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, σύζυγος του θύματος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, διέβη την πύλη του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για να δώσει εξηγήσεις για όσα έγιναν εκείνη τη μοιραία νύχτα.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, 34 ετών, πιλότος, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης, την άγρια θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξι και τις ψευδείς καταγγελίες και καταθέσεις που έδινε επί 37 ημέρες, εμφανιζόμενος, τάχα, ως επιζών μιας φρικτής ληστείας που έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Το έγκλημα του 34χρονου πιλότου σε βάρος της βρετανικής υπηκοότητας μητέρας του παιδιού του είναι ένα ομολογημένο έγκλημα, ωστόσο με αυτά που θα πει σήμερα ο κατηγορούμενος, πιθανότατα θα επιχειρήσει να αιτιολογήσει τη σκληρότητα απέναντι στην γυναίκα που μερικά χρόνια πριν ερωτεύτηκε και πάσχισε να «γοητεύσει», απέναντι στο παιδί του, που το άφησε δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας του, αλλά και απέναντι στο κουταβάκι που λάτρευε η Καρολάιν.

Η Καρολάιν, αναφέρεται στη δικογραφία, είχε έναν αργό, «αγωνιώδη» θάνατο, καθώς πάσχιζε να αναπνεύσει επί έξι ολόκληρα λεπτά. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα, με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της, ενώ η Ρόξι ήταν κρεμασμένη με το λουρί της στο κάγκελο της εσωτερικής σκάλας.

Ο πιλότος αναμένεται να επιχειρήσει να πείσει τους δικαστές ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ, ότι ο ίδιος προκλήθηκε από την «επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν απέναντι στο παιδί» και ότι δεν προσχεδίασε τίποτε απολύτως. Στην απολογία του στον ανακριτή, ο 34χρονος είχε υποστηρίξει ότι δεν ισχύει πως προσχεδίασε το έγκλημα, δεν ισχύει ότι βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ότι «έτερα γεγονότα πυροδότησαν» την αντίδρασή του.

Τότε είχε ισχυριστεί, επίσης, ότι όλη η εν συνεχεία «σκηνοθεσία» έγινε αποκλειστικά για να προστατεύσει το παιδί και να μην το χάσει, αν ομολογούσε την πράξη του. «Για να μεγαλώσει η κόρη μου τουλάχιστον με τον πατέρα της», όπως ανέφερε στο υπόμνημα που είχε παραδώσει.

Η απολογία του 34χρονου αναμενόταν να διαρκέσει αρκετές ώρες, καθώς αφότου θα έλεγε όσα ο ίδιος ήθελε, θα καλείτο στη συνέχεια να απαντήσει σε ερωτήσεις του δικαστηρίου και των συνηγόρων των δύο πλευρών.

Η επόμενη δικάσιμος που έχει δώσει το δικαστήριο είναι για τη Δευτέρα 16 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...