545
Ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καθώς οδηγείται στην αίθουσα του δικαστηρίου | Dimitris Kapantais / SOOC

Πατέρας της Καρολάιν στην Daily Mail: «Ζητώ τη μέγιστη των ποινών για τον δολοφόνο της κόρης μου»

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2022, 18:37
Ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καθώς οδηγείται στην αίθουσα του δικαστηρίου
| Dimitris Kapantais / SOOC

Πατέρας της Καρολάιν στην Daily Mail: «Ζητώ τη μέγιστη των ποινών για τον δολοφόνο της κόρης μου»

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2022, 18:37

Η δολοφονία της δεκαεννιάχρονης Καρολάιν έχει απασχολήσει από την πρώτη στιγμή τον βρετανικό Τύπο, καθώς η καταγωγή της, από την πλευρά του πατέρα της, είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση, βρίσκονται βρετανοί δημοσιογράφοι που ενημερώνουν καθημερινά το κοινό τους για την εξέλιξη της δίκης.

Ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη σε ελληνικό Μέσον, μιλάει όμως αραιά και που σε αγγλικές εφημερίδες. Την Παρασκευή και την ώρα που ο κατηγορούμενος σύζυγος της κόρης του κάθεται στο εδώλιο και απολογείται για τους λόγους που σκότωσε την Καρολάιν και το σκυλάκι τους –έχει ομολογήσει ότι το έκανε ο ίδιος- ο τραγικός πατέρας μίλησε σε δημοσιογράφο της Daily Mail εκφράζοντας τον θυμό του για το θέατρο που παίζει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Λέει ότι αγαπούσε την Καρολάιν και λυπάται για αυτό έγινε, αλλά για το μόνο που λυπάται είναι ότι δεν έπεισε την Αστυνομία για τη σκηνοθετημένη, παράλογη ιστορία του».

Η συνέντευξη του πατέρα της Καρολάιν στη βρετανική Daily Mail

Υπενθυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε την Καρολάιν την ώρα που κοιμόταν και έστησε μια θεατρική σκηνή στον τόπο του εγκλήματος, βάζοντας το 11 μηνών μωρό τους δίπλα στο νεκρό σώμα της μητέρας του, σκοτώνοντας το σκύλο τους και λέγοντας στην αστυνομία ότι όλα έγιναν από διαρρήκτες που μπήκαν στο σπίτι τους.

Όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έλεγε ψέματα στους δημοσιογράφους ότι στο σπίτι τους μπήκαν διαρρήκτες και σκότωσαν την Καρολάιν, INTIME/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο πατέρας της Καρολάιν, ο οποίος κατάγεται από το Λίβερπουλ και είναι πρώην μηχανικός, αποσύρθηκε στο νησί της Αλοννήσου πριν από 20 χρόνια, όπου ζει με τη μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν ντε λα Κουέστα. Κανένας από τους δύο δεν παρακολουθεί διά ζώσης τη δίκη που ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο κ. Κράουτς γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και η κυρία Κουέστα γιατί οι δικοί της άνθρωποι την προειδοποίησαν ότι θα ήταν πολύ οδυνηρό για εκείνη και θα έπρεπε να το αποφύγει.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αξιωματικοί της Αστυνομίας που βρέθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού τη νύχτα του εγκλήματος, κατέθεσαν ότι ο Αναγνωστόπουλος φώναξε μπροστά τους στην άψυχη σύζυγό του «Αγάπη μου, είσαι καλά»; Ο κατηγορούμενος είπε, επίσης, ότι «η αγάπη μου για την γυναίκα μου δεν έχει αλλάξει και δε θα αλλάξει ποτέ. Ποτέ δεν είχα σκοπό να της κάνω κακό».

Ο πατέρας της Καρολάιν είπε στην εφημερίδα: «Τίποτα που θα πει κατά τη διάρκεια της δίκης δεν θα με εκπλήξει. Τα συναισθήματά μου παραμένουν αμετάβλητα».

Ο κ. Κράουτς δήλωσε, επίσης, ότι μαζί με όλο το νησί που αγαπούσε την κόρη του, παρακολουθούν μακρόθεν τη δίκη «με μανία» και πρόσθεσε: «Δεν έχω σκοπό να πάω στην Αθήνα. Η παρουσία μου απαιτήθηκε από την Εισαγγελία μόνο για να επιβεβαιώσω τη γλυκιά φύση της Καρολάιν. Και τι άλλο θα έλεγα; Εξάλλου, θα υπάρξουν μαρτυρίες από την θεραπεύτριά της, τους γείτονες και κάποιους από τους φίλους της, που οι απόψεις τους θα έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος από οτιδήποτε πω εγώ».

Πριν από λίγες μέρες, είχε δηλώσει στην ίδια εφημερίδα: «Μακάρι να μπορούσα να πάρω στα χέρια μου τη μικρή νυφίτσα», εννοώντας τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η δίκη θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...