321
Στιγμιότυπο από την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη τον Μάιο του 2018 στον Λευκό Πύργο | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ντροπή: Εβδομη αναβολή στη δίκη για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη!

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2022, 11:33
Στιγμιότυπο από την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη τον Μάιο του 2018 στον Λευκό Πύργο
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ντροπή: Εβδομη αναβολή στη δίκη για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη!

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2022, 11:33

Αν δεν ήταν τραγικό, θα ήταν γελοίο. Η ελληνική Δικαιοσύνη αδυνατεί να κρίνει μια επίθεση κατά αιρετού, του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εν προκειμένω, η οποία είχε γίνει σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια πριν! Η αιτιολογία –αν όχι το δικολαβίστικο «εργαλείο»– της αναβολής, ήταν ξανά η αφορμή για τη μη εκδίκαση της υπόθεσης της επίθεσης κατά του κ. Μπουτάρη τον Μάιο του 2018, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

Η αναβολή της Παρασκευής ήταν η έβδομη κατά σειρά! Και δείχνει πολλά για τις διάφορες εξαγγελίες-ευχολόγια του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος της χώρας.

Κατηγορούμενα ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης βρίσκονται 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία είναι και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης και πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καταφέρθηκε εναντίον του Γ. Μπουτάρη με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω απουσίας μάρτυρα αστυνομικού, ενώ η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τον προσεχή Ιανουάριο. Είχαν προηγηθεί άλλες έξι αναβολές για διάφορους λόγους, όπως ωράριο γραμματείας, αιτήματα δικηγόρων αλλά και λόγω της πανδημίας.

Οπως και στις προηγούμενες δικασίμους, ο τέως δήμαρχος έδωσε το «παρών» στα δικαστήρια, καθώς παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων. Σε παλιότερες δηλώσεις του είχε πει ότι ενδεχόμενη απουσία του συνιστά «ασέβεια» προς τη Δικαιοσύνη και ερωτηθείς για το τι του έμεινε από αυτή την υπόθεση, απάντησε χαρακτηριστικά «αηδία, μόνο αηδία».

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ψωμιάδης διώκεται για εξύβριση λόγω και έργω, όπως επίσης για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εξύβριση λόγω και έργω. Η εμπλοκή τους προέκυψε ύστερα από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί και δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία άλλοι τρεις δράστες της επίθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...