600
Δημάδης-Παππάς: τα φαντάσματα του 2016 |

Νίκος Παππάς: Αρση ασυλίας για το perouka gate

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 14:59
Δημάδης-Παππάς: τα φαντάσματα του 2016
|

Νίκος Παππάς: Αρση ασυλίας για το perouka gate

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 14:59

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για την υπόθεση του λεγόμενου «perouka gate» αποφάσισε – κατά πλειοψηφία – η Oλομέλεια της Βουλής, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής Δεοντολογίας. Επί 277 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Παππά ψήφισαν 175 βουλευτές, κατά 101, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Ενημερώνοντας την Ολομέλεια, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, σημείωσε ότι η υπόθεση αφορά σε μήνυση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη κατά του Νίκου Παππά για συκοφαντική δυσφήμηση.

Πρόκειται, είπε, για περιστατικό σε συνέχεια της υπόθεσης του Σεπτεμβρίου του 2016, όταν ο κ. Παππάς, ως υπουργός, πήγε στις ΗΠΑ και εκεί κατηγόρησε τον κ. Δημάδη ότι τον παρακολουθούσε μεταμφιεσμένος, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ο δημοσιογράφος συνελήφθη.

Στη συνέχεια, ωστόσο, όπως ανέφερε και ο κ. Αθανασίου, προέκυψε ότι ο Θάνος Δημάδης δεν είχε συλληφθεί ποτέ.

Τότε ο κ. Δημάδης υπέβαλε αίτηση κατά του κ. Παππά, ωστόσο, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έκρινε – κατά πλειοψηφία – ότι λόγω του ότι ήταν υπουργός, έπρεπε να εφαρμοστεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Και σήμερα, ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, έχουμε μήνυση που υποβάλλει ξανά ο κ. Δημάδης, η οποία αφορά ανάρτηση που έκανε στις 12/7 για το ίδιο θέμα ο κ. Παππάς, με την οποία “φωτογράφιζε” τον κ. Δημάδη.

Νίκος Παππάς: Προσέξτε την κερκόπορτα που πάτε να ανοίξετε

Τοποθετούμενος επί του αιτήματος για την άρση της ασυλίας του, ο κ. Παππάς μίλησε για λυσσαλέα επίθεση κατά της προηγούμενης κυβέρνησης λόγω της τήρησης του Συντάγματος στο χώρο του τηλεοπτικού πεδίου, υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος, προσωπικά, βρέθηκε «στο μικροσκόπιο ενός συστήματος που επιχειρούσε να κατασκευάζει αρνητικά γεγονότα σε βάρος του».

Χρησιμοποίησαν κοριούς, τηλεφακούς ακόμα και δημοσίευση φωτογραφιών από την προσωπική ζωή μου, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, για να προσθέσει:

«Δεν ξέρω εάν οι κύκλοι που υλοποίησαν και εμπνεύστηκαν το σχέδιο αυτό, παρακολουθούσαν και άλλους συναδέλφους. Δεν ξέρω, θα έπρεπε να ανησυχεί εσάς, εάν οι ίδιοι κύκλοι συνεχίζουν τις ίδιες τακτικές και μετά την κυβερνητική αλλαγή».

«Προσέξτε την κερκόπορτα που επιχειρείτε να ανοίξετε» είπε ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Ειδικότερα για τα γεγονότα της Νέας Υόρκης επέμεινε στον ισχυρισμό του  ότι μεταμφιεσμένοι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να ντύσουν τις παραδημοσιογραφικές αναφορές τους, σε με κάποιου είδους δημοσιογραφία, που δεν είχαν αποδεχθεί οι εργοδότες τους και οι εκεί ανταποκριτές.

«Μιλάμε για μια ιστορία που και τα ίδια τα ΜΜΕ , χαρακτηρίζουν ακόμα και σήμερα “perouka gate”. Και περούκα δεν φορούσα εγώ. Εμείς δεν μεταμφιεζόμαστε. Εμείς, την πολιτική αντιπαράθεση την κάνουμε ανοιχτά, πάντα», παρατήρησε και υποστήριξε ότι «θύμα της ίδιας πρακτικής, και με φορείς τα ίδια πρόσωπα, είχε πέσει και η Αννα Διαμαντοπούλου».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Νο2 του Αλέξη Τσίπρα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι δεν είναι ούτε επιτρεπτή ούτε συμβατή με την πάγια κοινοβουλευτική πρακτική, η χορήγηση άδειας άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον του. «Ο βουλευτής πρέπει να έχει το ελεύθερο της γνώμης, πόσο μάλλον όταν στηλιτεύει πρακτικές που υπονομεύουν τη δημοκρατία και τη δημοκρατική ομαλότητα», κατέληξε.

Σε ανάρτησή του για την άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά, ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης τόνισε ότι η απόφαση δίνει τέλος στις πρακτικές εκφοβισμού από τον πρώην υπουργό της Πρώτης Φοράς Αριστερά.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο Θάνος Δημάδης αναφέρθηκε επίσης στην εκ νέου δικαίωσή του για την υπόθεση, με το Ειρηνοδικείο Αθηνών να αποφασίζει όπως ο στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά, Γιώργος Χριστοφορίδης, καταβάλει ποσό 10.000 ευρώ για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη ο δημοσιογράφος.

«Νέα καταδίκη για το σύστημα Νίκου Παππά-ΣΥΡΙΖΑ & συνεργών του. Η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε ξανά τον μετακλητό υπάλληλο Παππά-ΧΩΝΙ για την συντονισμένη επιχείρηση σπίλωσης του ονόματός μου. Ομολόγησαν πως όλα στήθηκαν κατ’ εντολήν Υπουργού Παππά», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Δημάδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...