353
Το νέο σύμβολο της ΔΗΣΥ που παρουσιάστηκε την τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου | ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Παρουσιάστηκε το νέο σύμβολο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2017, 15:37
Το νέο σύμβολο της ΔΗΣΥ που παρουσιάστηκε την τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου
|ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Παρουσιάστηκε το νέο σύμβολο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2017, 15:37

Με την ομιλία της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά και την παρουσίαση του νέου συμβόλου του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς ολοκληρώθηκε το τριήμερο προγραμματικό και πολιτικό συνέδριο της ΔΗΣΥ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το μεσημέρι της Κυριακής.

Το νέο σήμα της παράταξης αποτελείται από πέντε πρόσωπα που παραπέμπουν στα «Ανθρωπάκια» του Γιάννη Γαΐτη.
dhsyyΚαθένα από τα πρόσωπα συμβολίζει τα κόμματα – κινήματα που συμμετέχουν στην παράταξη. Γι’ αυτό και στο βίντεο όπου παρουσιάζεται το νέο σύμβολο εμφανίζονται ένα-ένα τα σύμβολα των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ) που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Αυτό που μένει λοιπόν είναι να αναδειχθεί αρχηγός του νέου φορέα. Οπως διαμήνυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας να εκλεγεί επικεφαλής από τη βάση και απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση σε πρόσωπα, κινήματα και κόμματα του χώρου, αυτό θα συμβεί τον Οκτώβριο του 2017.

227480
Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, μετά την ομιλία της, στο κλείσιμο του συνεδρίου στο ΣΕΦ, την Κυριακή

«Ε, ναι, λοιπόν, επιστρέψαμε!», είπε η ίδια στην ομιλία της. «Είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί μπορούμε, με τη δέσμευση για σκληρή δουλειά», διαμήνυσε.

Επεσήμανε ότι η «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι άθροισμα πολέμαρχων, αλλά κίνημα λαού και ως τέτοιο μπορεί να υπάρξει και να τραβήξει μπροστά».

Επανέλαβε την πρόταση για εθνική συνεννόηση, συνεννόηση των κομμάτων γύρω από μια εθνική γραμμή και επιτέθηκε ξανά στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Τον κατηγόρησε ότι έδειξε ένα «πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης», όταν μίλησε για “θεσμικό εμπόδιο”, αναφερόμενος σε απόφαση της Δικαιοσύνης, επειδή διαφωνεί, και τόνισε πως η ΔΗΣΥ θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της Δημοκρατίας, που, όπως είπε, έχουν «κλονιστεί».

Παρατήρησε ότι η ΔΗΣΥ δέχεται «επιθέσεις φιλίας» από παντού, διότι όλοι αναγνωρίζουν την άνοδο της και δήλωσε κατηγορηματικά: «Μέρος της λύσης θα γίνουμε. Δεν πρόκειται, όμως, να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός».

Μίλησε για «απίστευτο κατήφορο» όσων επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ με σκανδαλολογία και εκτίμησε ότι αυτή η «επίθεση σκανδαλολογίας» δεν γίνεται τυχαία.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη: «Επιθέσεις στον πρωθυπουργό που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν. Θα πάρουν την περιφρόνηση που τούς αξίζει, ματαιοπονούν».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...