178
Διαδηλωτές στο Ντιτρόιτ κρατούν τη φωτογραφία του Τζορτζ Φλόιντ | REUTERS/Sylvia Jarrus/File Photo

Νεκρός από σφαίρα αγνώστου 19χρονος σε διαδήλωση στο Ντιτρόιτ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2020, 12:42
Διαδηλωτές στο Ντιτρόιτ κρατούν τη φωτογραφία του Τζορτζ Φλόιντ
|REUTERS/Sylvia Jarrus/File Photo

Νεκρός από σφαίρα αγνώστου 19χρονος σε διαδήλωση στο Ντιτρόιτ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2020, 12:42

Την ώρα που οι διαδηλώσεις επεκτείνονται σε όλο και περισσότερες πόλεις στις ΗΠΑ, ο θάνατος ενός νεαρού διαδηλωτή στο Ντιτρόιτ δυναμιτίζει το ήδη εκρηκτικό κλίμα έπειτα από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, στις αρχές της εβδομάδας, στη Μινεάπολη.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 23:30 της Παρασκευής (τοπική ώρα, ξημερώματα Σαββάτου στην Ελλάδα) στα περίχωρα του Ντιτρόιτ.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 19χρονος πυροβολήθηκε θανάσιμα από άτομο που επέβαινε σε ένα γκρι SUV. Ο ύποπτος μετέβη στην περιοχή όπου γινόταν διαδήλωση διαμαρτυρίας, πυροβόλησε στο πλήθος και στη συνέχεια διέφυγε.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε.

Η αστυνομία της πόλης, όπως μετέδωσε το CNN, δεν διευκρίνισε αν ο 19χρονος μετείχε στη διαδήλωση.

Από τις αρχές της εβδομάδας χιλιάδες άνθρωποι, αρχικά στη Μινεάπολη και έπειτα σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, κατεβαίνουν στον δρόμο ζητώντας δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Βίντεο που ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα εικονίζει έναν αστυνομικό να πατά στο λαιμό τον Φλόιντ, που μόλις είχε συλλάβει. Παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Φλόιντ, ο αστυνομικός δεν τον άφησε με αποτέλεσμα να πεθάνει. Ο αστυνομικός συνελήφθη μόλις χθες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...