394
Η Σουζάν Ιτον σε παλαιότερη φωτογραφία | Facebook

Κρήτη: Μυστήριο με τον θάνατο της αμερικανίδας βιολόγου που είχε εξαφανιστεί πριν έξι ημέρες

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 10:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 00/07/2019 16:09
Η Σουζάν Ιτον σε παλαιότερη φωτογραφία
|Facebook

Κρήτη: Μυστήριο με τον θάνατο της αμερικανίδας βιολόγου που είχε εξαφανιστεί πριν έξι ημέρες

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 10:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 00/07/2019 16:09

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της αμερικανίδας βιολόγου που εξαφανίστηκε στις 4 Ιουλίου στην περιοχή του Κολυμπαρίου, στα Χανιά.

Πολίτες εντόπισαν το βράδυ της Δευτέρας το πτώμα της Σουζάν Ιτον, οδηγημένοι από την έντονη δυσοσμία, σε ένα τούνελ, που βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Ξαμουδοχώρι και το Μάλεμε του δήμου Πλατανιά.

Κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη από την Αθήνα, καθώς ζητήθηκε να συνδράμουν τις έρευνες για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο η 60χρονη επιστήμονας, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα σε γαλαρία που χρησιμοποιούνταν από τις γερμανικές δυνάμεις ως  πυριτιδαποθήκη, την περίοδο της Κατοχής.

Η σορός της Αμερικανίδας θα μεταφερθεί στο Ρέθυμνο για να εξεταστεί από ιατροδικαστή, πιθανότατα την Τετάρτη, καθώς η επιτόπια νεκροψία δεν έδειξε εμφανή τραύματα, ίσως λόγω της αποσύνθεσης.

Το πτώμα της 60χρονης βιολόγου βρέθηκε μπρούμυτα χωρίς να διακρίνεται το πρόσωπό της. Ωστόσο, από τα ρούχα που φορούσε, εκτιμήθηκε ότι ήταν η γυναίκα που είχε εξαφανιστεί την περασμένη εβδομάδα από την περιοχή του Κολυμπαρίου στα Χανιά και ειδοποιήθηκαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ήταν σκεπασμένη με ένα πανί, ενώ η σπηλιά ήταν κλεισμένη με μια παλέτα, ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σημείο, που βρίσκεται μεν κοντά στην παλιά εθνική οδό Χανίων-Κισάμου στο ύψος του Πύργου Ψηλονέρου, αλλά δεν είναι εύκολα προσβάσιμο. Γι’ αυτό, η Αστυνομία κάλεσε την Πυροσβεστική και την 3η ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο ώστε να αναλάβουν την ανάσυρση του πτώματος.

Αυτό που προκαλεί απορίες, είναι πώς βρέθηκε εκεί η επιστήμονας, αν δηλαδή πήγε μόνη της -και, σε αυτή την περίπτωση, για ποιον λόγο- ή την οδήγησαν κάποιος ή κάποιοι με βία στο συγκεκριμένο σημείο, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από το Κολυμπάρι.

Η Ιτον, που ήταν βιολόγος στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ στη Δρέσδη, βρισκόταν εκεί, για να παρακολουθήσει το διεθνές επιστημονικό συνέδριο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. Από την πρώτη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της, είχε ειπωθεί ότι μπορεί να είχε πάει για πεζοπορία, καθώς στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο βρέθηκαν όλα της τα προσωπικά αντικείμενα, ανάμεσά τους το πορτοφόλι και το κινητό της, όμως δεν βρέθηκαν τα αθλητικά της παπούτσια.

Στην Κρήτη έφτασαν ο σύζυγός της, ο βρετανός επιστήμονας Τόνι Χάιμαν και οι δύο γιοι τους, που προσέφεραν αμοιβή 50.000 ευρώ σε όποιον έδινε πληροφορίες για την τύχη της, ενώ και η διεθνής καμπάνια «SearchingforSuzanne» είχε συγκεντρώσει ως το βράδυ της Δευτέρας 100.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι έρευνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...