433
| INTIMEnews/ΙΑΑ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Νέα «καρφιά» από Ιερώνυμο: Να κάνετε βαπτίσεις – τέτοιους γάμους δεν σας εύχομαι

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2024, 12:14
|INTIMEnews/ΙΑΑ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Νέα «καρφιά» από Ιερώνυμο: Να κάνετε βαπτίσεις – τέτοιους γάμους δεν σας εύχομαι

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2024, 12:14

Προσερχόμενος την Τρίτη για την πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μετά την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο (γάμο και τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών) από τη Βουλή των Ελλήνων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν απέφυγε τις αιχμές, με… συμβουλές προς τους εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν για μια δήλωση, να… απέχουν από τέτοιου είδους γάμους και, αντιθέτως, να κάνουν βαπτίσεις.

«Η Εκκλησία δεν αντιδρά. Αγαπάει. Ελευθερία έχουμε, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, αλλά αυτό το ό,τι θέλει, να μη γίνεται… ας μην πω εγώ…», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η περίπτωση, δε, της κυρίας Σακελλαροπούλου, η οποία, ως γνωστόν, εθεάθη να γιορτάζει την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου σε wine bar, έχει προκαλέσει ενόχληση στους κόλπους της Εκκλησίας –και όχι μόνο.

«Η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα αφού δούμε όλη την γκάμα των θεμάτων», πρόσθεσε και απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους είπε:

«Σας βλέπω όλους νέους. Να κάνετε βαπτίσεις σάς εύχομαι. Γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι».

Στην ατζέντα της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα των βαπτίσεων των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να εγείρεται επίσης θέμα και με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου και των μητροπολιτών στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου (ως μορφή διαμαρτυρίας για την ψήφιση του νόμου).

«Δεν έχουμε κουβεντιάσει ακόμα. Σήμερα θα βρεθούμε, θα κάνουμε μια ανασκόπηση. Κάντε υπομονή», αρκέστηκε να πει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ερωτηθείς για τη στάση της Εκκλησίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την 25η Μαρτίου.

Δηλώσεις στο Συνοδικό Μέγαρο έγιναν και από τον μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο, ο οποίος θέλησε με τη σειρά του να υπογραμμίσει ότι «η Εκκλησία ούτε πολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται, αλλά πορεύεται».

«Η Εκκλησία είναι ο λαός. Ετσι χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις. Επομένως, αν δεν έχεις πέντε πράγματα που λέει ο χριστιανισμός, θέτεις τον εαυτό σου εκτός Εκκλησίας. Διαθέτει ο καθένας τον εαυτό του όπως θέλει», ανέφερε αρχικά ο μητροπολίτης και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Για να είσαι σε ένα σωματείο γιατρών, πρέπει να είσαι γιατρός. Οπως και ο δικηγόρος. Ετσι λοιπόν για να είσαι μέλος του χριστιανισμού, πρέπει να είσαι χριστιανός. Οταν φεύγεις από αυτά που λέει ο χριστιανισμός και οι κανόνες της Εκκλησίας, τότε θέτεις τον εαυτό σου εκτός Εκκλησίας. Εμείς λυπούμεθα. Δεν θέλουμε το κακό κανενός. Αλλά δεν μπορεί να είναι μέλος της Εκκλησίας να “τίκτει και να παρθενεύει”».

«Οποιος δεν τηρεί τις εντολές της Εκκλησίας και τις αποφάσεις, θέτει τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας. Η Εκκλησία αποφασίζει τα δικά της», διεμήνυσε ο μητροπολίτης Δωδώνης κλείνοντας τις δηλώσεις του στο Συνοδικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...