• Ο Μητσοτάκης εντόπισε ένα αυτοκόλλητο στην μπλούζα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

    Πολλά έγιναν στο περιθώριο της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών την Πέμπτη στη Βουλή. Το κλίμα ήταν πανηγυρικό, ιδίως για την κυβέρνηση και το πρωθυπουργικό επιτελείο, αλλά και για τα κόμματα που στήριξαν χωρίς αστερίσκους και πολλές απώλειες τη ρύθμιση.

     

    Και εκεί, πάνω στην ευφορία, υπήρξε μια σκηνή σπάνια –πολύ σπάνια αν αναλογιστούμε ότι δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από το υστερικά αντιμνημονιακό 2015– την οποία συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του Δημήτρη Καπάνταη, του πρακτορείου SOOC: ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε κατεβεί στα βουλευτικά έδρανα για να ψηφίσει και να μιλήσει με βουλευτές της ΝΔ, κινήθηκε προς το σημείο όπου καθόταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, κόμμα που στήριξε το νομοσχέδιο και το ψήφισε χωρίς «ναι μεν αλλά» ή αποχές.

     

    Η κυρία Κωνσταντοπούλου σηκώθηκε και χαιρέτησε τον Πρωθυπουργό, υπό το βλέμμα του συντρόφου της –στη ζωή και στο κόμμα– Διαμαντή Καραναστάση, βουλευτή Α’ Αθηνών.

     

    Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, ο κ. Μητσοτάκης πρόσεξε το αυτοκόλλητο σήμα που είχε τοποθετήσει στο στήθος της η κυρία Κωνσταντοπούλου –ήταν μια λέξη: «ναι». Ναι στο νομοσχέδιο.

    Για μια πολιτικό που πριν εννιά χρόνια είχε υπάρξει η πρωθιέρεια του «όχι» και τρόμαζε κόσμο έξω από τη Βουλή με υψωμένη τη γροθιά, το λες και εντυπωσιακή αλλαγή.

  • Το πάρτι, ο χορός του Κασσελάκη με τον Τάιλερ στο «Sodade2» και η αιχμή για το ΠΑΣΟΚ

    To γλέντησε δεόντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, το αποτέλεσμα στη Βουλή για τη θέσπιση γάμου ομόφυλων ζευγαριών –το είχε προαναγγείλει άλλωστε, ότι θα πήγαινε στο «Sodade2», το γκέι μπαρ στο Γκάζι, για μια πανηγυρική μάζωξη.

     

    Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος έχει και προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα –έχει παντρευτεί στις ΗΠΑ με τον Τάιλερ Μακμπέθ, αλλά έως τώρα στη χώρα μας ισχύει μόνο το Σύμφωνο Συμβίωσης– πήγε με τον σύντροφό του στο μπαρ και αντιμετώπισε και πάλι τα κανάλια –άλλωστε ο ίδιος είχε φροντίσει να τα καλέσει ανακοινώνοντας νωρίτερα το πάρτι.

     

    Οταν τον ρώτησαν για την αποχή του Παύλου Πολάκη, απάντησε «συνέχεια για αυτό θα με ρωτάτε;». Και πρόσθεσε:

     

    «Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να ξέρετε για το ποιο είναι το μόνο προοδευτικό κόμμα στη χώρα και ποιος είναι ο ηγέτης που δεν φοβάται να πει τα πράγματα όπως είναι και να μην έχει καμία αιτιολογία για τον προοδευτικό χαρακτήρα του. Σήμερα είναι ημέρα χαράς για την Ελλάδα, η οποία προχωράει και γίνεται μια σύγχρονη κοινωνία».

    Ηταν όντως μέρα χαράς. Και νύχτα. Και αυτό φάνηκε από το ότι ο κ. Κασσελάκης όχι μόνο χόρεψε όσο άντεχε, αλλά και ότι ανήρτησε στο Instagram ένα story με ομιλία του στους συμμετέχοντες στο πάρτι στο «Sodade2», λίγο πριν τις 4 π.μ. της Παρασκευής. Είπε ότι «είμαστε με το σωστό» και φώναξε «empower yourselves!»

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Σκέρτσος, Πατέλης, Ντόρα και Σακελλαροπούλου γιόρτασαν σε wine bar τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

    Υπήρξαν και πιο διακριτικές μαζώξεις για να εορταστεί η ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών (το ίδιο πανηγυρικές, βέβαια, αν και χωρίς ξέφρενους χορούς).

     

    Μετά την ψηφοφορία και την ανακοίνωση του αποτελέσματος στη Βουλή, ο Ακης Σκέρτσος, εισηγητής του νομοσχεδίου και υπουργός Επικρατείας, η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής Χανίων της ΝΔ, η οποία νωρίτερα είχε δώσει μια εξαιρετική ομιλία υπέρ της ρύθμισης, ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και εκ των βασικών υποστηρικτών των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και της σχετικής πολιτικής ατζέντας, η Ζέτα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας, αλλά και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το γλέντησαν στο «By the glass», το πολυτελές wine bar στην οδό Σουρή στη Ρωσική Εκκλησία.

     

    Ο κ. Σκέρτσος και ο κ. Πατέλης μάλιστα πήραν τα μικρόφωνα και απευθύνθηκαν στους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

     




text
  • «Δεν είναι δυνατόν στα 35 μου να αγοράζω διαμέρισμα 1,8 εκατ. ευρώ και τρεις στους τέσσερις Ελληνες μέχρι 35 ετών να ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο». Μας τρολάρει, είναι ξεκάθαρο πια


    20 Μαΐου 2024, 12:30