212
Οι κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ, πέτρες και πυροτεχνήματα στους αστυνομικούς ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης | YouTube / thestival.gr

Eπεισόδια και τη νύχτα μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 22:32
Οι κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ, πέτρες και πυροτεχνήματα στους αστυνομικούς ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης
|YouTube / thestival.gr

Eπεισόδια και τη νύχτα μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 22:32

Νέα επεισόδια ξέσπασαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πέμπτης, λίγη ώρα μετά την πραγματοποίηση πορείας μελών φοιτητικών συλλόγων καθώς και μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την ένταση που επικράτησε σε χώρους του ιδρύματος νωρίτερα όταν και τραυματίστηκε ελαφρά ένας φοιτητής, κατά τη σύγκρουση με δυνάμεις της αστυνομίας.

Μετά την πορεία, κουκουλοφόροι εισήλθαν στο πανεπιστημιακό campus και επιτέθηκαν στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν στον χώρο μπροστά από την Γεωπονική, λίγα μέτρα μακριά από το κτίριο της Σχολής Βιολογίας, στο ισόγειο του οποίου κατασκευάζεται βιβλιοθήκη, όπως έγραψε το thestival.gr.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ, πέτρες και πυροτεχνήματα στους αστυνομικούς ενώ οι τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και τα παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται πως στον ισόγειο χώρο του Τμήματος Βιολογίας γίνονται οικοδομικές εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών. Μέλη φοιτητικών παρατάξεων και μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων διαμαρτύρονται για την παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας που περιφρουρεί τις εργασίες, καθώς ο ίδιος χώρος ήταν κατειλημμένος, κατά το παρελθόν, και για περισσότερα από 30 έτη.

Με φόντο την κλιμακούμενη ένταση στο ΑΠΘ κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για την ευθύνη έξαρσης της βίας στο συγκεκριμένο ίδρυμα και γενικότερα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...