262
«Χρέος των κυβερνώντων είναι να παράγουν πολιτική για το μέλλον και όχι λάσπη για το παρελθόν», αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός | INTIMEnews

Νέα απάντηση Σημίτη: Προσωπικές επιθέσεις δεν με αγγίζουν

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2018, 11:53
«Χρέος των κυβερνώντων είναι να παράγουν πολιτική για το μέλλον και όχι λάσπη για το παρελθόν», αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
|INTIMEnews

Νέα απάντηση Σημίτη: Προσωπικές επιθέσεις δεν με αγγίζουν

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2018, 11:53

«Προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου δεν με αγγίζουν», διαμηνύει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε νεότερη δήλωσή του με αφορμή τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I και όσα αναφέρονται στις σελίδες της για τον ίδιο.

Η δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για το αδίκημα παθητικής δωροδοκίας κατ΄εξακολούθηση εις βάρος του δημοσίου για ποσό που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I το 2003, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται κατάλογος εγγράφων 54 σελίδων μαζί με ένα ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο (usb), καθώς και η τελευταία ένορκη εξέταση 9 σελίδων, του Ευάγγελου Βασιλάκου -ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΕΘΑ από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010- ενώπιον του εφέτη ανακριτή στις 5/11/2018. Στην κατάθεση αυτή ο πρώην διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών εκτιμά μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I», ιδίως προς τον υπουργό του, Γιάννο Παπαντωνίου.

Με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην εν λόγω κατάθεση, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε:

 «Είναι επικίνδυνο για τη χώρα ο δημόσιος βίος να σύρεται στο βούρκο της συκοφαντίας και της λασπολογίας ενώ η κρίση είναι ακόμα παρούσα.

Οι σκοπιμότητες της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες ανάλογες με αυτές που ζήσαμε και πληρώσαμε το 2015.

Χρέος των κυβερνώντων είναι να παράγουν πολιτική για το μέλλον και όχι λάσπη για το παρελθόν.

Όπως έχω δηλώσει, προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου δεν με αγγίζουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...