225
O Αλεξέι Ναβάλνι έστειλε μήνυμα μέσα από τη φυλακή κατά της επιστράτευσης. Η φωτογραφία είναι από δίκη που έγινε τον Μάιο στη Μόσχα | REUTERS

Ναβάλνι: Ο Πούτιν στέλνει περισσότερους Ρώσους στον θάνατο

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 14:33
O Αλεξέι Ναβάλνι έστειλε μήνυμα μέσα από τη φυλακή κατά της επιστράτευσης. Η φωτογραφία είναι από δίκη που έγινε τον Μάιο στη Μόσχα
|REUTERS

Ναβάλνι: Ο Πούτιν στέλνει περισσότερους Ρώσους στον θάνατο

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 14:33

Η ρωσική αντιπολίτευση καλεί τους Ρώσους να βγουν στους δρόμους κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο ρώσος πρόεδρος στο τηλεοπτικό του διάγγελμα το πρωί της Τετάρτης. Η αντιπολίτευση αντιδρά στην κλιμάκωση ενός «αποτυχημένου, εγκληματικού πολέμου», όπως αποκάλεσε τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και την εξέλιξη της σύρραξης ο φυλακισμένος ρώσος αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι.

«Ολα αυτά θα οδηγήσουν σε τεράστια τραγωδία και τεράστιο αριθμό νεκρών», δήλωσε ο υπ’ αριθμόν ένα πολέμιος του Κρεμλίνου κατά την διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας σε μία από την πληθώρα των δικών εναντίον του, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε από ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ναβάλνι κατήγγειλε ότι ο Πούτιν στέλνει περισσότερους Ρώσους στον θάνατο για έναν φαλιρισμένο πόλεμο. «Είναι ξεκάθαρο ότι ο εγκληματικός πόλεμος επιδεινώνεται, κλιμακώνεται και ο Πούτιν προσπαθεί να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε αυτόν», δηλώνει ο Ναβάλνι στο βίντεο που αναρτήθηκε από τους δικηγόρους του. «Θέλει να βουτήξει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο αίμα αυτό», πρόσθεσε προειδοποιώντας για επερχόμενη «τεράστια τραγωδία και τεράστιο αριθμό νεκρών».

Παράλληλα, ρωσικές αντιπολεμικές οργανώσεις κάλεσαν σε διαδηλώσεις κατά της κήρυξης επιστράτευσης. «Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες Ρώσοι – οι πατέρες, οι αδερφοί και σύζυγοι – θα ριχτούν στην κιμαδομηχανή του πολέμου», ανακοίνωσε ο αντιπολεμικός συνασπισμός Vesna καλώντας του Ρώσους να βγουν στους δρόμους στις μεγάλες πόλεις της χώρας. «Τώρα ο πόλεμος έφτασε σε κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...